Acasă Actualitate Călcată în picioare la Timișoara, lăudată la Bruxelles

Călcată în picioare la Timișoara, lăudată la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

timisoara capitala simona neumanSimona Neumann, directorul executiv al ATCCE, a fost săptămâna trecută ținta unui atac josnic din partea primarului Nicolae Robu. În încercarea sa de a controla activitatea și, implicit, fondurile asociației, edilul a încercat să discrediteze activitatea celei care are meritul de a aduce la Timișoara titlul de Capitală Culturală Europeană.

”Am primit semnale care m-au pus pe gânduri. Semnale de lipsa de deschidere a Asociaţiei faţă de potenţiali parteneri. Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu Asociaţia, pentru că aşa ceva este inadmisibil. Acest proiect nu este al niciunei persoane, nici măcar al vreunui grup de persoane, să fie foarte limpede. Oameni de afaceri ar fi vrut să intre în Asociaţie ca şi contributori. Vreau să punem lucrurile la punct. Tot mai mulţi cetăţeni, unii chiar oameni foarte implicaţi în cultura timişoreană, vin şi spun că ‘nu ştim ce se întâmplă cu acest proiect din momentul câştigării competiţiei’. (…) Vreau să văd în primul rând o planificare a activităţilor culturale. Eu nu am fost în oraş când a fost primul eveniment cultural, circul (Cirkus Cirkor, n.r.), dar cei mulţi care au participat la eveniment mi-au spus că nu a fost un eveniment de ţinuta potrivită”, a afirmat Robu.

Activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și a Simonei Neumann, directorul executiv al ATCCE a fost apreciată în ultimul raport de activitate prezentat de Comisia Europeană. La prima reuniune de monitorizare a oraşului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii (CEaC) în anul 2021 organizată de Comisia Europeană, la Bruxelles, a fost prezentat Raportul de progres referitor la stadiul implementării programului cultural Timișoara CEaC 2021 de către reprezentanții municipiului Timișoara. Juriul de experţi independenţi, responsabil de monitorizarea acțiunii, a publicat un prim raport care cuprinde o evaluare generală a evoluției programului Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021, pentru perioada septembrie 2016 – septembrie 2017, precum și recomandări pentru viitoarele etape de implementare ale programului.

Conform raportului, juriul a fost foarte mulțumit de activitatea și progresele înregistrate de TM2021 (cu excepția problemelor financiare) încă de la nominalizare. Experții au apreciat spiritul de echipă care reprezintă un atu important și consideră criteriile utilizate pentru selectarea proiectelor ca fiind o practică foarte bună. Juriul recunoaște, de asemenea, activitatea dedicată creării unor baze solide pentru CEaC 2021, investind în dezvoltarea capacităților sectorului cultural și a parteneriatelor locale, investind astfel în sustenabilitatea pe termen lung a proiectului.

Cu toate acestea, juriul a atras din nou atenția tuturor autorităților publice relevante asupra necesității ca acestea să depună toate eforturile pentru a asigura fluxuri financiare constante.

Comentarii

comentarii