Acasă Sport Calea Sabiei, la Timişoara

Calea Sabiei, la Timişoara

915
DISTRIBUIȚI

calea sabiei timisoaraTinerii şi copiii din Timișoara care sunt fascinaţi de Japonia şi de vechile arte marţiale nobile şi vor să ia Calea Sabiei şi a samurailor au acum o şansa, la Clubul Sportiv Sam-Sho.

Disciplinele care se practică aici sunt marțiale kendo (Calea Sabiei), iaido și kyudo. „Stabilit de la începutul anului 2013 în Timișoara, Excelența Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, este consilier pentru kendo și iaido și președinte de onoare al Clubului Sam-Sho. Tsushima-sensei, 6 dan kendo, 4 dan iaido, este părintele acestor discipline marțiale în România, care se practică, datorită domniei sale, din anul 1990 în țara noastră”, a subliniat Florin Ianăș, președintele clubului.

În iaido se studiază tehnica de sabie, după vechile școli japoneze. Kendo poate fi practicat de oricine, de la copii de 6-7 ani în sus. Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat în kendogu, katana – sabia, s-a transformat în shinai, sabia de bambus, dar spiritul de luptă a vechilor samurai a rămas neschimbat, mai explică Ianăș sensei. Tot aici se poate practica și kyudo (Calea Arcului), o veche disciplină niponă, în care mișcările lente amintesc de ceremonia ceaiului.

Comentarii

comentarii