Acasă Administraţie Calea Şagului – un infern

Calea Şagului – un infern

436
DISTRIBUIȚI

trafic

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, promite construirea centurii de sud a Timişoarei

După ce Calea Aradului şi întreaga parte de nord a Timişoarei au fost eliberate de tiruri şi de alte maşini grele, prin finalizarea centurii, Calea Şagului şi zona de sud a oraşului au devenit un infern.

Cel mai grav este la intersecţia de la Secţia III poliţie – magazin Profi. Aici, blocajele se întind pe sute de metri, iar poluarea fonică şi cu noxe face ravagii asupra sănătăţii timişorenilor atât ziua, cât şi noaptea. Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât locuinţele oamenilor se află foarte aproape de stradă. Singura soluţie este construcţia centurii de sud a oraşului. Se pare că autorităţile judeţene au în vedere aceste aspecte şi pregătesc proiecte pentru rezolvarea situaţiei.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, asigură că s-au luat primele măsuri în vedea construirii centurii de sud, în scopul decongestionării traficului de tiruri şi de maşini grele, din capitala Banatului.

„Prima pe listă este centura de sud a Timişoarei. Ni s-a promis că achiziţia de lucrări va avea loc până la sfârşitul anului 2014. Ar fi bine să avem licitaţia făcută până la sfârşitul iernii, astfel încât imediat să pornim lucrările. Este un proiect mare, de aproximativ 95 de milioane de euro, care ar ajuta Timişoara să scape de ceea ce înseamnă circulaţia grea şi o serie de reparaţii şi necazuri care se produc pe drumurile din oraş”, a explicat Titu Bojin.

Comentarii

comentarii