Acasă Actualitate Călin Dobra: ”Nicolae Robu crede că poate să păcălească cetățenii, așa cum...

Călin Dobra: ”Nicolae Robu crede că poate să păcălească cetățenii, așa cum face pe Facebook, când joacă fotbal”

DISTRIBUIȚI

CJT predă terenul stadionului către Compania Națională de Investiţii

Consiliul Judeţean Timiş a făcut un prim pas spre realizarea unui nou stadion la Timişoara, pe locul actualului „Dan Păltinişanu”, aprobând o hotărâre prin care terenul aferent arenei a fost predat către Compania Naţională de Investiţii. Totuşi, stadionul actual nu va fi demolat până nu va fi semnat un contract ferm pentru ridicarea noii arene, ceea ce a adus şi votul liberalilor din consiliul judeţean în favoarea hotărârii amintite.

CJ Timiş a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care a decis predarea terenului aferent viitorului stadion al oraşului către CNI. Proiectul a fost inclus ulterior pe ordinea de zi.

„Am reuşit clarificarea situaţiei patrimoniale acolo. Astfel, am înaintat terenul spre Compania Naţională de Investiţii. Mai sunt încă paşi de făcut, CJT a demarat realizarea documentaţiei pentru demolare, iar CNI cea pentru construcţie. La momentul realizării studiului de fezabilitate de către companie, aşteptăm Hotărârea de Guvern care va avea două puncte importante: să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici şi să se aprobe demolarea bazei sportive”, a anunţat Dobra.

Deşi iniţial liberalii nu erau cei mai mari fani ai proiectului stadionului, aceasta din cauza informaţiei referitoare la demolarea actualei arene, odată acest subiect lămurit, ei au anunţat că votează proiectul de miercuri. „Odată clarificată această informaţie despre demolarea stadionului, cu nu se va realiza până la semnarea unui contract pentru ridicarea celui noi, noi, cei din grupul liberal, în noile condiţii, vom vota acest proiect. Vrem ca angajamentul dumneavoastră legat de acest obiect Să nu mai fim acuzaţi cum am fost în trecut că nu susţinem proiectele judeţului Timiş. Armonia pe subiect a crescut şi mai mult, în momentul în care Titu Bojin, fost şef al CJT a cerut ca instituţia să-şi dea mâna cu Primăria Timişoara şi să colaboreze pe tema stadionului, dar şi a viitoarei săli polivalente: „Eu vin cu propunerea ca studiul de fezabilitate şi documentaţia pentru demolarea stadionului, care trebuie aprobată prin Hotărâre de Guvern, pentru ca să meargă mai repede şi fără prea multe tărăgănări din partea altor instituţii, să o putem face direct, cu posibilitatea de a preda după aceea documentul către CNI pentru realizarea în totalitate sau pentru a putea atrage nişte fonduri, aşa cum s-au atras şi la alte investiţii, din partea Guvernului pentru realizarea stadionului. Nu cred că în această situaţie nu ar intra şi Primăria Timişoara, poate chiar un parteneriat pentru stadion și pentru sala polivalentă, care ambele sunt necesare la ora actuală în Timişoara şi în judeţul Timiş. Dacă noi credem că vom primi de îndată o sută de milioane de euro (n.r. preţul pentru sala polivalentă şi stadion), eu mă îndoiesc.”

Contre noi pe tema sălii Polivalente

Disputa veşnică asupra sălii polivalente a oraşului, mai bine spus a locaţiei acesteia, continuă, după ce Primăria Timişoara a înaintat către CNI amplasamentul cu care insistă pentru a găzdui viitoarea investiţie. Este vorba despre zona aflată în spatele stadionului „Dan Păltinişanu”. Călin Dobra, preşedintele CJT, care insistă asupra locaţiei propuse de instituţia pe care o conduce, respectiv un teren la Giroc, la ieşirea din Timişoara, a reacţionat după hotărârea adoptată de CL Timişoara.

„Cred că din nou primarul municipiului Timișoara crede că poate să păcălească cetățenii, așa cum face pe Facebook, când joacă fotbal. Spune la final că a dat 11 goluri, dar după aceea nu spune că de fapt s-au dat ceilalți adversari la o parte, cam așa a făcut și în ședința de consiliu. Sunt multe aspecte pe care nu are tăria să le recunoască. Compania Națională de Investiții a solicitat 54.000 de metri pătrați pentru sala polivalentă. Primăria, prin ședința de luni, a pus la dispoziție 50.000 de metri pătrați. Nu a respectat prima solicitare. În al doilea rând, această suprafață nu este un singur top – sunt două parcele care nici nu sunt lipite, sunt străbătute de un drum, nu vor putea fi unificate niciodată. Pe terenul respectiv există o bază sportivă. Primăria, prin hotărârea de consiliu, dă terenul liber de sarcini, nu recunoaște că există o bază sportivă, teren sintetic, nocturnă, tribune, vestiare și ce mai e acolo. În 2012, primăria recunoaște că există o bază sportivă pentru că face trecerea din domeniul public al municipiului Timișoara în domeniul privat al municipiului Timișoara. Avizul de specialitate dat de juridic spune foarte clar că există bază sportivă pe terenul respectiv, deci nu este liber de sarcini”, a declarat președintele CJ Timiș Călin Dobra.

Comentarii

comentarii