Acasă Economic Camera de Comerț Timiș demarează operațiunea ”spălarea”

Camera de Comerț Timiș demarează operațiunea ”spălarea”

DISTRIBUIȚI

cornu peste

Aflate într-o campanie de spălare, respectiv albire, a imaginii publice, Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vor organiza miercuri 30 iulie, la Timișoara, o ”conferința de presă” care, oficial, marchează bilanțul activității CCIAT în semestrul I al anului.

Alături de conducerea CCIAT, la eveniment va fi prezent Mihai Dărăban, noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Dărăban va împărtăși reprezentanților mass media din Timișoara, ”noua viziune și misiune asumată de CCIR, ca “voce unică” a comunității de afaceri cât și modul de realizare a unei strategii de comunicare viabile și unitare la nivelul sistemului camerelor de comerț teritoriale”. De fapt, fostul prim-vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban, a ajuns preşedinte în urma demiterii fostului preşedinte Mihail Vlasov. Acesta a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită şi a fost arestat. La finalul Adunării Generale al CCIR, Dărăban a anunțat că: „Intenţia noastră este aceea de a intra într-un proces de consolidare a imaginii publice după evenimentele care l-au implicat pe fostul preşedinte”. Așa că vizita de la Timișoara va fi axată tocmai pe spălarea imaginii.
La răndul lor, gazdele de la CCIAT au și ele o gravă problemă cu aceeași imagine publică. Condusă de un președinte falimentar și aproape penal, Georgică Cornu, și de un director general (deocamdată) insolvent, Florica Chiriță. Camera de Comerț din Timișoara încearcă acum să devină credibilă în fața unei comunități de afaceri tot mai nemulțumită. Dacă viziunea lui Dărăban de ”voce unică” a comunității de afaceri sună bine ca și discurs, la Timișoara realitatea este tristă. CCIAT are doar ceva mai mult de 500 de membri din cele peste 41.000 de firme active (conform datelor ONRC de la sfârșitul anului 2013). Mai mult, acest număr de membri este unul de conjunctură, anul 2014 fiind an electoral la CCIAT.
Dacă acum peste 150 de ani, la înființarea sistemului camerelor de comerț din România, al conducerea acestor organizații erau aleși oameni de afaceri a căror nume a rămas în istorie, printre care se numără Ion Marghiloman, Grigore Capșa, Dumitru Marinescu-Bragadiru și George Assan, acum avem tot felul de ”afaceriști” care se aleg în funcție prin tot felul de manevre de culise. Este și cazul arestatului Vlasov, dat și a urmașului acestuia Mihai Daraban, cel care a conduce și Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), din postura de director în grupul de firme Histria, deţinut de omul de afaceri Gelu Bosînceanu, proprietarul Şantierului Naval Constanţa.

Comentarii

comentarii