Acasă Economic Camerele de Comerț din Banat au adoptat programul de acțiuni comune pentru...

Camerele de Comerț din Banat au adoptat programul de acțiuni comune pentru 2010

542
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional pentru Dezvoltarea Durabilă a Banatului din cadrul CCIA Timișoara a găzduit, în cursul zilei de 13 ianuarie, Ședința Ordinară a Comisiei Mixte de Coordonare a Protocolului Camerelor de Comerț din Banat.
Protocolul de Colaborare al Camerelor de Comerţ din Banatul istoric, a fost semnat în toamna anului 2007, având ca membri organizațiile camerale din judeţele Timiş şi Caraş-Severin (România) şi Kikinda, Pancevo şi Zrenjanin (Serbia). Funcționarea Protocolului este asigurată de către Consiliul Preşedinţilor şi Comisia Mixtă de Coordonare. Din aprilie anul trecut, Preşedinția Protocolului este deținută de Camera de Comerț și Industrie Zrenjanin.
Obiectivul principal al întâlnirii a fost discutarea și stabilirea Programului Comun de Acțiuni pentru 2010, program care a luat în considerare agenda anuală a Centrului Regional Banat, programul de acțiuni al Euroregiunii DKMT, programele de acțiuni proprii cât și activitățile prevăzute în proiectele finanțate pe care CCIAT le derulează în parteneriat cu camerele semnatare.
Printre evenimentele de anvergură care vor marca acest an se numără: lansarea oficială a Strategiei de Dezvoltare Economică a Banatului în regiunea transfrontalieră România-Serbia 2010 – 2015 și a Hărții Densității Antreprenoriale (lucrări realizate în cadrul proiectului „Centrul Regional pentru Dezvoltarea Durabilă a Banatului”), ce va avea loc la Timișoara în luna februarie; deschiderea oficială a punctului de trecere a frontierei Lunca-Nakovo, în luna martie; preluarea Președinției CCI din Banat de către CCIA Caraș-Severin, în luna aprilie; aniversarea a 160 de ani de existență a CCIA Timișoara (la creare, în 1850, CCIT avea drept circumscripție Banatul și Vojvodina), în luna mai; Forumul Președinților, organizat în cadrul Târgului Internațional de Agricultură TIMAGRALIM, Timișoara, în luna iunie; Târgul de Primăvară și Târgul de Vară (expoziție de produse și servicii ale firmelor care își desfășoară activitatea în Centrul Regional Banat, expoziție de tradiții și obiceiuri din Banatul istoric), Timișoara/Centrul Regional Banat.
De asemenea, programul prevede și activități cu caracter permanent, în sarcina tuturor camerelor de comerț semnatare: schimb de informații și oportunități de afaceri, actualizarea paginii web a Centrului Regional Banat, participarea la manifestări expoziționale, monitorizarea transmisiilor live prin camerele web instalate la Timișoara, Reșița, Zrenjanin, Kikinda și Pancevo.  
„Programul de acțiuni propus respectă cele trei principii importante care guvernează activitatea camerelor de comerț din Banatul istoric: continuitate, stabilitate și dezvoltare“, a declarat directorul general al CCIAT Menuța Iovescu.

Comentarii

comentarii