Acasă Administraţie Căminele de persoane vârstnice de la Comloşu Mare şi Jimbolia primesc 1,8...

Căminele de persoane vârstnice de la Comloşu Mare şi Jimbolia primesc 1,8 milioane de lei de la CJT

1309
DISTRIBUIȚI

Căminele de bătrâni din Jimbolia şi Comloşu Mare vor beneficia de un important sprijin financiar de la Consiulul Judeţean Timiş. Instituţia a semnat cu consiliile locale din cele două localităţi acorduri de colaborare, urmând ca 1,8 milioane de lei să ajute la buna funcţionare ca căminelor de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Astfel, finanțarea a fost posibilă datorită asocierii în acest sens a Consiliului Judeţean și a Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu cele două localități, prin consiliile locale. În 2019, la Jimbolia vor ajunge 800.000 de lei, iar la Comloșu Mare, un milion de lei.

Căminul din Comloșu Mare asigură servicii sociale pentru un număr de 90 de persoane, în momentul de față fiind asistate 62, din care 12 din localitate, iar celelalte din județ. Centrul de la Jimbolia poate servi un număr de 70 de bătrâni, în prezent fiind asistate 55 de persoane vârstnice, jumătate dintre acestea provenind din alte localități.

„Nu putem să le întoarcem spatele bătrânilor noștri aflați în dificultate. Am răspuns pozitiv cererilor celor două cămine de a le cofinanța activitatea, întrucât efortul financiar ar fi fost prea mare pentru bugetele locale. Fondurile alocate permit desfășurarea activității în condiții normale. Ignorarea problemei ar fi avut consecințe la care nici nu vreau să mă gândesc, beneficiare ale acestor servicii fiind chiar și persoane vârstnice imobilizate la pat”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Cofinanțarea căminelor va fi realizată în regim bianual, în baza unor contracte încheiate între părți.

Comentarii

comentarii