Acasă Eveniment Camioane care transportau peste 40 de tone de deşeuri, oprite de poliţiştii...

Camioane care transportau peste 40 de tone de deşeuri, oprite de poliţiştii de frontieră din Bihor şi Arad

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Borş I şi Vărşand, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, au oprit, în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară, două camioane încărcate cu peste 40 tone de deşeuri constând în haine, plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale. 

Potrivit Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I au făcut, luni, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în plastic şi cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

“Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri constând în plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a arătat sursa citată.

Şi poliţiştii de frontieră de la Vărşand au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un automarfar condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că automarfarul era încărcat cu deşeuri de textile pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

 

Comentarii

comentarii