Acasă Actualitate Campania ”Râuri de cristal” a fost lansată, vineri, în zona Giroc

Campania ”Râuri de cristal” a fost lansată, vineri, în zona Giroc

DISTRIBUIȚI

Lansarea oficială a campaniei ”Râuri de cristal” a fost lansată, vineri 08 aprilie 2022, cu un proiect de ecologizare a luncii Timișului, în zona Giroc, la 7 km de Timișoara.

În cadrul acestuia a fost ecologizată prin colectare selectivă o suprafață cu o lățime de aproximativ 150 m față de albia minoră a râului Timiș pe o lungime de aproximativ 5 km. La acțiune au participat studenți, angajați ai partenerilor din proiect, elevi precum și reprezentanți ai societății civile.

O altă componentă importantă a proiectului ”Râuri de cristal” implementat în zona Giroc este aceea de conștientizare, în zilele următoare voluntarii ANCBP alături de studenți ai USAMVBT și lucrători ai Poliției Locale Giroc, precum și cu sprijinul Profi România, vor distribui o serie de pliante cu mesaje privind importanța păstrării unui mediu curat și a colectării selective a deșeurilor. În zona ecologizată urmează să fie amplasate și câteva panouri de informare, care vor conține de asemenea mesaje de conștientizare pentru turiștii care frecventează lunca Timișului.

Proiectul, inițiat de Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara (USAMVBT) și Asociația Organizația Studenților USAB United Students Timișoara a fost derulat cu sprijinul partenerilor Primăria Giroc, Liceul Teoretic ”David Voniga” Giroc, Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Banat, Consiliul Județean Timiș, Profi România, Poliția Locală Giroc, RETIM Ecologic Service  SA, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și Profi România.

Campania ”Râuri de cristal”, care a debutat cu proiectul implementat la Timiș, în zona Giroc va continua prin proiecte succesive în 40 de județe ale țării, scopul final al acesteia fiind ecologizarea unei lungimi totale de 1000 km de maluri ale unor cursuri de apă la nivel național.

Comentarii

comentarii