Acasă Actualitate Campanie de imagine grețoasă a primarului Fritz, care profită de drama unei...

Campanie de imagine grețoasă a primarului Fritz, care profită de drama unei familii atacată de rromi

DISTRIBUIȚI

Campanie de imagine grețoasă a primarului Dominic Fritz. Mimând că, după mai bine de trei ani de mandat, are grijă de timișorenii agresați de clanurile de romi, Fritz a făcut pe justițiarul în fața camerelor de filmat.

După ce a făcut publice imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum o mai mulţi cetăţeni de etnie romă terorizează o familie din Timişoara, primarul a făcut apel la instituţiile statului pentru a stopa acest fenomen. Acțiune care a fost în sarcina sa încă din prima zi de mandat. Dar până azi, în pragul alegerilor, nu a știut și nu a făcut nimic.

”Coşmarul durează de 20 ani. Aşa trăieşte familia Dragoş cu vecinii în curtea comună.  De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile şi transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu”, se zbuciuma primarul pe facebook.

Și totuși, le-a făcut. Poliția rezolvase deja cazul încă de pe data de 17.05, atunci când agresorul fusese reținut pentru distrugere. Cu 11 zile înainte de dilema primarului.

„La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloși din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum și camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său.

În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.”, se a precizat IPJ Timiș.

La rândul ei, Poliția Locală Timișoara, instituție aflată în subordinea primarului Fritz, spune că la adresa respectivă au fost primite doar două sesizări.

” Polițiștii locali au efectuat verificări la adresa menționată în urma a două sesizări primite anul trecut, în luna iunie, referitoare la depozitarea în curtea comună de bunuri personale, obiecte de mobilier și materiale de construcții, fiind aplicată sancțiune contravențională conform HCL 371/2007 modificată, în valoare de 1000 de lei. Alte trei sesizări au fost primite în anii 2016 și 2018, și vizau lucrările de construcții efectuate. În urma verificărilor s-a stabilit că exista autorizație de construcție valabilă, emisă în anul 2013 cu valabilitate până în anul 2018, motiv pentru care sesizările au fost declinate, în vederea luării de măsuri, către Direcția Generala de Urbanism si Dezvoltare Urbană.  Nu au fost identificate la Poliția Locală sesizări referitoare la tulburarea liniștii publice la adresa la care se face referire. În continuare, polițiștii locali au în atenție locația în cauză, urmând a se lua măsuri în cazul în care sunt constatate aspecte care intră în atribuțiile Poliției Locale”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

Fără a minimaliza dramele prin care au trecut și trec mulți timișoreni agresați fizic li psihic de vecini, mulți dintre ei romi, modul în care Fritz folosește aceste drame în campania electorală este degradant. Și pentru el și pentru alegătorii săi.

Comentarii

comentarii