Acasă Politica Campanie electorală cu scandal, la Criciova

Campanie electorală cu scandal, la Criciova

675
DISTRIBUIȚI

“Eu cred că e mită electorală”, spune candidatul PNL despre acţiunile candidatului PD-L

La Criciova, duminică, au loc alegeri pentru funcţia de primar. Spiritele s-au încins însă încă din aceste zile. Candidatul PNL la Primăria Criciova îl acuză pe cel de la PD-L de mită electorală… “Rosoca Petru – contracandidatul meu a dat, în văzul Poliţiei, găleţi de plastic şi pomi fructiferi, din poartă în poartă. Am sesizat poliţia şi Biroul Electoral, dar nu s-a făcut nimic. Se fac buletine pe localitatea Criciova, pentru a putea vota acolo. Presiuni politice pe capul meu, în fiecare zi control la firma mea. Zilnic am controale. Presiuni politice de nu se mai poate. Nimeni nu ia nici o măsură, parcă-i ţara lui Papură Vodă. Acum vin controale. În fiecare zi vin controale. Zilnic vin controale, sunt presiuni politice. În loc să stau, să-mi fac campanie, trebuie să stau să prezint documente. Să vină să voteze oameni care nu au nimic cu comuna, din Găvojdia, e strigător la cer! La fiecare familie o intrat în casă o găleată şi un pom fructifer. Am sunat la 112, măsuri zero, nimeni nu ia nimic, nici o măsură, e dictatură totală. I-am zis că e mită electorală, dirijează votul. E un pom fructifer în valoare de vreo 700 de mii de lei vechi, nu orice pom. Eu cred că e mită electorală. Poliţia – nimic, biroul electoral –   nimic…  Înţelegeam să se facă o campanie cât se poate de frumoasă. Pulsul este clar, sunt pe primul loc, părerea mea că asta deranjează… se fac atâtea fraude care se văd cu ochiul liber… ”. spune Dorin Lazăr Corneanu, candidat din partea PNL la Primăria Criciova.

“Aberează”

Răspunsul candidatului Petru Rosoca la acuzaţiile contracandidatului său e unul tranşat: “Aberează. Dacă se întâmplă ca în perioada asta alte instituţii ale statului să-şi facă treaba, aia nu înseamnă că sunt în campanie. Am avut şi eu garda financiară, acum câteva zile. Azi am fost în campanie, mi-am prezentat platforma program, dar nu scrie în lege că e vorba de mită, am dat găleţi, nu era un lucru care eu ştiu să fac nu ştiu ce… sunt aberaţii. Dacă pierzi, nu înseamnă să te disperi în aşa formă… Trebuie să fim realişti, în viaţă câştigăm şi pierdem. Nu am dat asemenea puieţi. Au fost ceva plante, dar nu puieţi de 700 de mii de lei vechi. Găleţile erau cu platforma program – ceea ce am făcut pentru această comună, ceea ce fac şi ce voi face. Am două şanse mari şi late – voi câştiga sau voi pierde. Eu cred că voi câştiga. Ştie Domnul…! ”, declară Petru Rosoca, candidat din partea PD-L la Primăria Criciova.

“Se exclud găleţile”

“Domnul Corneanu nu a depus nicio contestaţie sau o plângere referitor la acest lucru. Dânsul a sunat la poliţie, televiziune, poliţia a venit la biroul de circumscripţie şi a întrebat cum este în interpretarea legii. În 2008, Biroul Electoral Central (BEC) a dat o hotărâre şi spune clar ce înseamnă bunurile şi foloasele, dacă se consideră mită electorală produse alimentare, băuturi sau cele care au valoare economică mare. Se exclud găleţile, pliantele, afişe, ecusoane, pixuri, sunt înşirate mai multe. În hotărârea BEC-ului nu sunt stipulaţi puieţi sau plante. Nu sunt în măsură să fac o estimare a valorii acestor plante. Dânsul a depus alte contestaţii referitoare la alte lucruri”, spune Ileana Laos, reprezentantul Biroului Electoral de Circumscripţie.
 

Comentarii

comentarii