Acasă Actualitate Campionat de ciocnit ouă roşii, la Sânnicolau Mare

Campionat de ciocnit ouă roşii, la Sânnicolau Mare

DISTRIBUIȚI

oua rosiiSărbătorile pascale bat la uşă, iar evenimentele organizate cu această ocazie se ţin lanţ. Dacă în Timişoara, Târgul de Primăvară din Piaţa Operei este completat de expoziţii şi evenimente culturale, nici Sânnicolau Mare nu se lasă mai prejos la organizarea de manifestări. Sfârşitul de săptămână aduce în Sânnicolau Mare o serie de evenimente destinate atât celor mici, cât şi celor mari. Pregătirile de întâmpinare a Sfintelor Sărbători au început cu instalarea "Casuţei Iepuraşilor", care, după cum sugerează şi denumirea, găzduieşte iepuraşi vii, care au făcut deliciul zecilor de copii veniţi să vadă micile animale. Joi, 16 aprilie, de la ora 14, în faţa Primăriei Sânnicolau, micuţii sunt aşteptaţi pentru a asculta poveşti şi a întâlni personaje din basme celebre, iar de la ora 16, Holul Primăriei găzduieşte expoziţia "Obiecte lucrate manual".
Expoziţia, la care vor participa aproximativ 500 de copii din Sânnicolau Mare, are ca scop strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui aparat auditiv pentru o tânără cu deficienţe. Sfârşitul săptămânii aduce „Expoziţia de iepuraşi, porumbei şi găini de rasă", în 18 şi 19 aprilie. Iar luni, 20 aprilie, de la ora 16, sânmiclăuşenii sunt aşteptaţi la "Campionatul de ciocnit ouă roşii".
"La acest concurs pot participa toţi cetăţenii care au trecut de vârsta de 14 ani şi care se înscriu cu un singur ou de găină. Un meci se desfăşoară între doi concurenţi şi câştigă cel care rămâne cu oul întreg. Competiţia are un arbitru care urmăreşte toate meciurile şi validează câştigătorul competiţiei. După fiecare meci, oul este predat comisiei de organizare.
Câştigătorul este acel concurent al cărui ou rămâne întreg după ultimul meci. Comisia măsoară oul, după care îl taie cu un cuţit în două părţi.
O parte este mâncată de către concurent, iar cealaltă de către arbitru. Numai atunci este desemnat câştigătorul”, spune Dănuţ Groza, primarul localităţii Sânnicolau Mare.
Câştigătorul locului I va primi un miel viu, iar câştigătorii locului II şi III vor primi premii surpriză. Înscrierile se pot face pe internet, telefonic sau personal, la secretariatul primăriei.

Comentarii

comentarii