Acasă Turism Câmpul cu tei – satul-fantomă din Caraș Severin

Câmpul cu tei – satul-fantomă din Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Lindenfeld, sau Câmpul cu tei, este un sat fantomă al Banatului. Nu e de mirare. Ascuns în judeţul Caraş-Severin, în apropiere de Buchin-Poiana, Caransebeş, satul odată colonizat de pemii din Boemia, este părăsit din anul 1998, când ultimul său locuitor a murit într-un accident de maşină.

Satul a fost înfiinţat în anul 1828 de colonişti nemţi din Boemia, numiţi pemi de localnici. Aceştia au înfiinţat mai multe sate în această regiune montană, însă Lindenfeld este localitatea ce, cu toate că există încă oficial, nu mai are niciun locuitor.
De la o colonie prolifică de nemţi, Lindenfeld s-a depopulat încet. Lipsa locurilor de muncă, accesul dificil spre Caransebeş şi spre alte localităţi, au dus încet la dispariţia acestei comunităţi. La începutul anilor ’90, majoritatea locuitorilor au emigrat în Germania, lăsând în urmă case vechi şi o biserică.
Ultimul locuitor al satului, Paul Schwirzenbeck, a murit la vârsta de 83 ani într-un accident în Caransebeş.
Au mai rămas în picioare câteva ziduri, case părăsite, biserica şi cimitirul. Una dintre case este închisă cu lacăt, semn că cineva mai ajunge aici, altele însă sunt pur şi simplu date uitării. Astăzi Lindenfled este o atracţie pentru turiştii români şi străini.
Sursa: ghiduri-turistice.info

 

Comentarii

comentarii