Acasă Economic Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane...

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în vestul țării

DISTRIBUIȚI

Grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, care a extins recent capacitatea de producție și zona de birouri ale fabricii din Borș, județul Bihor, cu 9.000 metri pătrați, transferă încă 30 de milioane de dolari către filiala din România, după două infuzii în sumă totală de 20 de milioane de dolari, realizate în prima parte a anului.

De asemenea, canadienii au mai capitalizat în acest an subsidiara din România cu 15 milioane de dolari. Fabrica din Borș a fost extinsă ca efect al creșterii bazei de clienți a companiei în România și al noilor oportunități generate de piețele tehnologiilor avansate și inteligente din energie, industrie și sănătate.

Urmare a acestei noi operațiuni, capitalul Celestica România a urcat de la 491,8 milioane de lei la 551,5 milioane de lei. Acționarii societății din România sunt Celestica Netherlands BV, înregistrată în Olanda – peste 99,99% și Celestica International (Ontario, Canada). Fabrica din România a fost inaugurată în 2004.

La nivel global, grupul canadian are o cifră de afaceri anuală de peste 6 miliarde dolari, din 40 de fabrici, în 20 de țări, cu circa 43.000 de angajați, producând echipamente pentru Alcatel Lucent, HP, Honeywell și NEC. În România, cu peste 1.200 de angajați, filiala din România a canadienilor este una dintre cele mai mari companii din județul Bihor, dar în ultimii ani, exceptând 2011, 2013 și 2016, a raportat pierderi. Anul trecut, afacerile companiei au însumat 1,15 miliarde de lei și au generat un profit net de 12,15 milioane de lei.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii