Acas─â Economic Canadienii de la Euro Sun atrag aproape 9 milioane dolari pentru proiectul...

Canadienii de la Euro Sun atrag aproape 9 milioane dolari pentru proiectul aurifer de la Rovina

1697
DISTRIBUIȚI

Compania canadian─â Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold), proprietara proiectului aurifer de la Rovina, a atras 8,6 milioane de dolari printr-un plasament privat de ac╚Ťiuni, banii urm├ónd s─â fie folosi╚Ťi pentru proiectul minier din Rom├ónia. ├Änainte de a fi prezentat─â aici, informa╚Ťia a fost anun╚Ťat─â pe Profit Insider Plasamentul privat a vizat peste 6 milioane de ac╚Ťiuni Euro Sun, v├óndute la pre╚Ťul de 1,4 dolari, reprezent├ónd o participa╚Ťie de circa 12% la compania canadian─â, listat─â pe bursa de la Toronto, scrie profit.ro.

Separat, Euro Sun vrea s─â ob╚Ťin─â circa 2 milioane de dolari printr-un plasament privant de ac╚Ťiuni intermediat de Haywood Securities. Euro Sun, prin subsidiara Samax Rom├ónia, este unicul proprietar al proiectului de la Rovina, jude╚Ťul Hunedoara. ├Än mai 2015, ANRM a acordat canadienilor o licen╚Ť─â de exploatare a aurului de la Rovina pentru o perioad─â de 20 de ani, licen╚Ť─â aprobat─â recent printr-un proiect de Hot─âr├óre a Guvernului. Procesul de ratificare a licen╚Ťei de exploatare a perimetrului este ├«n desf─â╚Öurare.

Z─âc─âm├óntul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, con╚Ťine resurse m─âsurate ╚Öi indicate de 204 tone aur ╚Öi peste 635.000 tone de cupru. Mina de la Rovina se afl─â la 17 kilometri de concesiunea minier─â Certej, de╚Ťinut─â de canadienii de la Eldorado Gold, ╚Öi la aproximativ 20 kilometri de Ro╚Öia Montan─â, proiect dezvoltat tot de o companie canadian─â – Gabriel Resources.

 

Comentarii

comentarii