Acasă Administraţie Canalul Bega a intrat iarăşi în lucrări: nivelul apei va fi menţinut...

Canalul Bega a intrat iarăşi în lucrări: nivelul apei va fi menţinut scăzut până în martie 2015

525
DISTRIBUIȚI

nivelul BEGA

Alimentarea cu apă a Timişoarei nu va fi afectată

În această perioadă, nivelul apei din Bega este mult mai scăzut, dar nu din cauza secetei. Ploile au fost din abundenţă. Acest nivel redus va fi menţinut până în martie 2015.

Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABAB) Timişoara susţin că au fost demarate unele lucrări pentru refacerea structurii de reazem a protecţiei de mal. Aceasta se află sub nivelul debitului de apă tranzitat prin Canalul Bega în Timişoara, de aceea a fost necesară măsura de coborâre a nivelului apei.

„Nivelul scăzut va fi menţinut pe tot parcursul execuţiei lucrărilor, adică până în martie 2015. Situaţia de pe Canalul Bega nu va afecta alimentarea cu apă a municipiului Timişoara, deoarece instituţia noastră asigură permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara)”, a precizat Sorina Neaga, PR ABAB Timişoara.

Prin acest proiect implementat cu finanţare europeană se vor executa lucrări de amenajare a albiei şi a malurilor, pe zona intravilan de Timişoara, pe lungimea de 8,9 km, care vor permite crearea şi menţinerea unei secţiuni care să dea voie tranzitarii debitelor mari în condiţii de siguranţă pentru lucrările de apărare şi, implicit, pentru zonele apărate.

Odată cu finalizarea lucrărilor, se va elimina şi vegetaţia apărută pe Canalul Bega, asigurându-se toate condiţiile privind transportul de persoane cu vaporete conform preocupărilor administraţiei locale.

Comentarii

comentarii