Acasă Editorial Când adevăratul curaj năvălește în lume

Când adevăratul curaj năvălește în lume

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Motto 1
Nu mi-e teamă…și nici vouă nu trebuie să vă fie teamă
Aleksei Navalnîi 17.01.2021, în avionul care aterizează la Moscova.
Motto 2
L-am jignit de moarte prin faptul că am supraviețuit…Și apoi am comis o infracțiune și mai gravă: nu am fugit și nu m-am ascuns. Apoi s-a întâmplat ceva cu adevărat îngrozitor: am participat la anchetarea propriei mele otrăviri și am dovedit, de fapt, că Putin, folosind Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, e responsabil pentru această tentativă de crimă. Și asta îl scoate din minți pe omulețul ăsta, pe hoțul ăsta. Ca urmare, pur și simplu înnebunește”.
Aleksei Navalnîi 2.02.2021, Moscova, în boxa inculpatului, de unde va fi trimis la moarte.

Două au fost evenimentele care l-au făcut pe ucigașul de copii, Vladimir Putin, să ”înnebunească”, să își dezvăluie complet fața de tiran monstruos: întoarcerea lui Aleksei Navalnîi în Rusia – după tratamentul efectuat în Germania pentru otrăvirea cu noviciok – și rezistența înverșunată a ucrainenilor la tentativa de ocupare rapidă a țării lor – ipocrit numită ”operațiune specială” – de către orcile putiniste.

Milițienii putiniști îl arestează pe Navalnîi încă de pe aeroport, când revine la Moscova în 17 ianuarie 2021. Printr-un șir de procese mascaradă este condamnat la 30 de ani de închisoare, în fapt o moarte lentă, care, după transferul într-un lagăr stalinist siberian, se și produce în 16 februarie 2024.

Declanșarea ”operațiunii speciale” i-a oferit lui Putin, sub pretextul ”patriotismului antifascist”, ocazia de a impune legi interne ”speciale”, lichidând astfel, la propriu, orice formă de opoziție, organizată sau individuală, la metodele sale neobolșevice de conducere.

În Rusia nu mai există la ora actuală decât partide și organizații civice ”sistemice”, adică cele care folosesc, sub aparența unui pseudopluralism politic și civic, doar la consolidarea sistemului de dictatură neokaghebistă a lui Putin.

O propagandă colosală, care – și prin mijloacele tehnologice contemporane – o depășește cu mult pe cea stalinistă și hitleristă la un loc, încearcă să prostească lumea întreagă că negrul tiraniei ar putea fi altceva decât o cruntă autocrație. Bazându-se, de ce să nu o recunoaștem, pe susținerea populară din interiorul Rusiei, dată de burta încă plină a rușilor, în sfârșit, după ani de foame, cât și de îngânarea colectivă a melodiei patriotismului belicos de tip imperial neosovietic. Este imposibil să accepți absurda răstălmăcire pozitivă a faptelor propusă de slugile putiniste, după atâtea crime, arestări, condamnări, interdicții în interiorul Rusiei! Iar sălbăticia războaielor de cucerire purtate de către Rusia putinistă în ultimii 20 de ani a oripilat întreaga omenire!

Cel mai mare opozant al dictaturii putiniste, un strălucit strateg al luptei anticorupție din Rusia, campionul luptei pentru democrație, frumosul tată al unei familii rusești minunate, a fost omorât într-un lagăr siberian zilele trecute, după ani și ani de persecuții!

Ucraina, unul dintre cele mai tinere state ale Europei, după ce declanșează lupta împotriva corupției atotacaparatoare de tip postsovietic, este amenințată cu anihilarea în aceste zile, după decenii de groaznice hărțuieli și doi ani de cumplit război de cotropire! Tentativa de ucidere a statului ucrainean a eșuat, cel puțin deocamdată, în ciuda utilizării drept carne de tun a sute de mii de sclavi ruși, a nenumărați mercenari ai răului din toate colțurile lumii.

Îndrăznesc să spun că asemenea lui Aleksei Navalnîi care s-a întors să continue lupta împotriva răului în Rusia putinistă, asumându-și conștient riscul suprem, sunt nenumărații ucraineni care s-au înscris voluntari pentru a-și apăra țara de molohul putinist.

Aleksei Navalnîi a înțeles calea adevărului și a curajului extrem ce duce spre martiriu. Este ultimul, dar categoric nu cel din urmă, martir de pe golgota sacrificiului rus anticomunist și antitotalitar care pare fără de sfârșit. Cred că martiriul lui Aleksei Navalnîi reprezintă năvălirea de vitejie de care are atâta nevoie, în aceste momente, Rusia dar și lumea întreagă în bătălia cu această reapariție a Diavolului care este spânul de la Kremlin!

Asemenea lui este poporul ucrainean care a ales în acești ultimi doi ani martirajul în locul unei vieți aparent tihnite sub dictatura putinistă!

Vibrant și pios omagiu tuturor eroilor contemporani ridicați în lupta pentru o lume mai bună! Când adevăratul curaj năvălește în lume binele învinge întotdeauna, mai devreme sau mai târziu!

Comentarii

comentarii