Acasă Editorial Când ciuma roșie devine brună

Când ciuma roșie devine brună

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Pamflet amar

Când am privit harta cu rezultatele de la alegerile europarlamentare din România pe site-ul HotNews am fost șocat de omniprezența pe teritoriulul țării a culorii brune care codifică victoria partidului comasat. Iată o scurtă analiză personală, amară și pamfletară.

Este limpede acum că alianța PSD-PNL, toxică pentru viitorul democratic al țării, dar benefică pentru oligarhii celor două partide, a fost îndreptată contra USR. Conștienți de ce s-a întâmplat la europarlamentarele din 2019, comasații bruni au atacat în haită, folosind o tactică foarte ingenioasă politic, abuzivă legislativ: cuplarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, acestea din urmă fiind devansate cu aproape jumătate de an! Două partide gălbioare, AUR și SOS, au fost folosite, cu mare succes, pe post de gonaci la ambele categorii de alegeri.

Este evident că propaganda brunilor și a galbenilor s-a potrivit perfect cu dorințele și aspirațiile majorității românilor care au participat la vot. Propaganda se adresează maselor largi de votanți. Dacă stârnește emoții reale, amestecul de adevăr și minciună nu mai contează, succesul electoral este asigurat la alegătorii cu mai puțină – sau deloc – dorință, putință de informare. Afișele electorale, bizare pentru unii, cu portretul marilor domnitori din istoria României, clipurile video, rizibile pentru unii, cu țopăiala unei candidate când pe cal, când pe motocicletă, când în lanul de rapiță, au avut succes! Și asta propagatorii noii ciume brune știau și ei foarte, foarte bine. Lăsând gonacii să latre un patriotism fudul și agresiv, elita haitei a pozat în aducătoarea de liniște, de stabilitate și prosperitate pentru care este dispusă să facă ”totul” în România. Măriri de pensii, măriri de salarii, continua gonflare a aparatului de stat, o incredibilă avalanșă de realizări-promisiuni – mai degrabă viceversa – în infrastructura țării, nimic nu a fost uitat de către aparatul brun de propagandă! Banii bruni au curs… căcălău către mai toate canalele media! Iar procentajul de reușită electorală în rândul receptorilor ”patrioți” și a celor dornici de descurcăreală personală prin intermediul partidului începe cu cifra 7 nu cu ”cifra 5”, cum mieros mulțumit cuvânta domnul prim-ministru Ciolacu în seara alegerilor. Ce mai contează, la spartul târgului electoral, ciudățenia voturilor nule – 5,1% din voturile exprimate, reprezentând aproape jumătate de milion de votanți – precum și dezastruoasa organizare, începând cu capitala țării, a colectării și a predării voturilor exprimate! O propagandă foarte dibace a fost utilizată cu succes. Trebuie să recunoaștem că țelul suprem al tuturor partidelor enumerate mai sus, demolarea USR-ului, a fost atins!

Puținii rezistenți la asaltul brun-gălbui din România actuală, grupați sau plecați din jurul USR, nu au înțeles importanța propagandei electorale adresată maselor de alegători. Ultima greșeală majoră a USR-ului, după lipsa unei propagande eficace în tot ciclul interelectoral, a fost alianța cu două partide inexistente în teritoriu și schimbarea denumirii pe buletinele de vot! Sub 10% dintre alegători au înțeles ce înseamnă ”Dreapta unită”!

Nicio propagandă, oricât de agresivă și parșivă ar fi, nu are succes în fața unor persoane informate! S-a dovedit cu prisosință la București și Timișoara și în alte câteva localități! Spaima de personalitatea primarilor nebruni în funcție a fost imensă! Brunii i-au atacat nonstop, trei ani și jumătate, organizat, disciplinat, obstinat, în stilul vechilor roșii! Fără succes, dovedindu-se că democrația reală este indisolubil legată de o corectă informare și o adecvată receptare!

Deocamdată, deasupra României s-a întins o ceață brună, cu mici pete gălbui. Miasma amețitoare pe care o generează e semnul apariției unui nou tip de ciumă, ciuma brună!

P.S. Nota bene, nu am ce comenta despre succesul maghiarilor. Câtă vreme alegerile vor fi organizate într-un singur tur de scrutin, conducătorii UDMR-ului își vor freca fericiți palmele cu care dau mâna colegilor români.

Comentarii

comentarii