Acasă Actualitate Când deszăpezirea nu se făcea doar pe facebook. Amintirile unui fost viceprimar...

Când deszăpezirea nu se făcea doar pe facebook. Amintirile unui fost viceprimar al Timișoarei

1278
DISTRIBUIȚI

Zăpada care a căzut în urmă cu o săptămână în Timișoara nu a fost nici pe departe cea mai abundentă. Au fost ani în care pe străzi s-au așternut troiene de zeci de centimetri. Doar că atunci autoritățile locale nu au stat doar pe facebook. Și nici nu s-au  plâns de lipsa de interes a firmelor de a încheia contracte de deszăpezire sau de haterii care doar critică.

”In 2012 a nins naprasnic cateva zile si temperaturile au fost sub -10 .Si chiar mai jos de atat. A fost singura data cand m-am ocupat de deszapezire. Ghinionul meu 🙂 Pregatirile fusesera facute inca din septembrie, cand nu se sfia ce va urma…In februarie, trebuia sa merg impreuna cu Ciuhandu la Badacin in judetul Salaj la comemorarea lui Maniu. Eram cu bagajul la usa. Ciuhandu m-a sunat de pe drum si mi-a zis <<Te rog sa ramai in oras, se anunta ninsori abundente>>. Am ramas, normal. Am dormit in total 3 ore pe noapte, 3 zile la rand.

Mi-a fost rusine sa stau in birou. Am stat in strada non stop cu colegii mei. Stiu ca nu a fost multumita lumea. Dar am vrut sa stau in strada si sa facem tot ce era omeneste si tehnic posibil. Ca sa nu imi fie rusine de mine. Si pentru ca stiam ca daca lucratorii ma vad alaturi de ei, se simt. Si respectati dar si controlati. Mi-a scris deunazi o doamna. Nu o cunosc. Lucra la una din societatile primariei. Mi-a multumit ca le-am dus eugenii si ceai cald, atunci, sa nu inghete de frig. Mi-am amintit de ceaiul acela. Era de la cantina sociala a primariei… Il bausem si eu acolo in strada, cu ei. Eram atat de inghetat ca nici nu mai simteam frigul. Eram si ceva mai tanar, ce-i drept 🙂 .

Sigur, fata de acum era contract de deszapezire. Dar si asa,nu faceam fata. Asa ca am apelat la toti care lucrau pt primarie si aveau oameni sau utilaje. A fost si Armata, cu care scoteam muntii de zapada din oras…ce nu aveam era un cont de FB si nici oameni care sa imi trimita filmulete. Oricum, nu aveam nevoie de intemediari.. De ce va spun acum toate astea? Pentru ca vad ca se fac comparatii…Si vreau sa intelegeti ca nu ma laud. Pentru ca nu te poti lauda cu deszapezirile. Vreau doar sa stiti ca m-am straduit,” spune fostul viceprimar Adrian Orza.

Comentarii

comentarii