Acasă Actualitate Când Lațcău delirează, Nica îi răspunde cu argumente

Când Lațcău delirează, Nica îi răspunde cu argumente

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, dublu-repetentul Ruben Lațcău, a avut vineri o ieșire nevrotică, căreia i-a spus ”conferință de presă”, în care și-a atacat toți dușmanii politici. A pornit ”în forță”, spunând că activitatea desfășurată de Consiliul Județean Timiș este una egală cu zero și că instituția cheltuie degeaba 400 de milioane de lei. Ca o concluzie a situației, el cere, de la înălțimea micii sale înălțimi politice, chiar desființarea județelor în România.

”Este foarte clar că în acest moment Consiliul Județean este o instituție fără activitate. E o instituție care dovedește în fiecare zi că e nevoie de o reformă administrativă de a desființa județele. Sunt doi ani și jumătate în care această instituție nu a livrat nimic pentru timișoreni și pentru Timișoara, și pentru timișeni”, a declarat, vineri, Lațcău.

Despre liderii liberali ai administrației județene, el spune că sunt niște ”mărginași care stau pe la uși”, folosind în sprijinul afirmațiilor sale subiectul ”fetiș” al stadionului nou al Timișoarei, care nu are niciun progres, chiar dacă guvernul actual ar fi unul liberal.

După ce a pornit cu aplomb, Lațcău a fost de neoprit: a abordat subiectul lărgirii drumului județean care leagă Timișoara  de autostradă, pe la Dumbrăvița și Giarmata, spunând că vor fi pierduți toți banii, din cauza situației pe tronsonul din Dumbrăvița, problemă în care cei de la CJ Timiș l-au acuzat chiar pe viceprimar de blocarea proiectului în acea zonă.

Nu a scăpat de ”analiza” sa nici situația de la Castelul Huniade, acolo tot actuala administrație a CJT e vinovată pentru că nu s-a făcut nimic. Situația e aceiași acolo de ani buni de zile, toate administrațiile care au trecut pe la Palatul Administrativ nu au reușit prea multe. Lațcău a introdus în acest subiect și Ministerul Culturii, spunând că nu doar Primăria Timișoara trebuia ”să construiască și să reabiliteze”, ceea ce bineînțeles că nu a făcut, pentru că ”Ministerul Culturii, CJ Timiș și Primăria Timișoara sunt parteneri într-un contract semnat cu Comisia Europeană”. Semn că știa el ceva, dar nu prea i-a ieșit exprimarea.

 După ce a fost ”analizat”, ”la sânge”, de adversarii săi politici din USR, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a răspuns cu propria analiză. Iar aceasta spune că TM2023 are succes chiar ca urmare a acțiunilor CJT,

”Programul Timișoara – Capitală Europeană a culturii are succes datorită investițiilor și proiectelor culturale aduse de Consiliul Județean Timiș. Expoziția Brauner a fost vizitată de peste 12.000 de persoane și este departe de a fi încheiată. Pregătirile pentru expoziția Brâncuși sunt în plină desfășurare, astfel că, în septembrie 2023, va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa Centrală și de Est în 2023, punctul culminant al programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, spune Nica.

Și pentru Castelul Huniade s-a reușit ceea ce nu s-a făcut de ani buni de zile, mai spune oficialul.

”Am atras, prin PNRR și prin Programul Național de consolidare seismică a clădirilor, peste 13 milioane de euro pentru Castelul Huniade. Lucrările vor începe în scurt timp, ținând cont de programul activităților culturale. În mandatul meu, cu ajutorul unei echipe excepționale de funcționari publici din Consiliul Județean, am reușit ce nu a fost posibil în ultimii 15 ani. Mai mult, avem preaprobați alți 8 milioane de euro în cadrul Programului de Cooperare Transfontalieră RO-HU”, a mai anunțat șeful CJT.

Cele trei muzee, aflate în subordinea județului, au beneficiat de atenție din partea finanțatorului, iar Muzeul Național de Artă Timișoara este cel mai bun exemplu, este singurul regional care poate găzdui exponate de tezaur, mai spune Nica.

Comentarii

comentarii