Acasă Actualitate Când modernizarea în forță își dă cu capul în grindă. Lucrările la...

Când modernizarea în forță își dă cu capul în grindă. Lucrările la Piaţa Badea Cârţan se sistează

1248
DISTRIBUIȚI

La fel cum primăria dădea proprietarilor de palate cu turnuleţe din Timişoara ordine de readucere a construcţiei la starea iniţială, la fel se întâmplă acum cu mult aşteptata Piaţă Badea Cârţan, care trebuia să fie modernizată. 

Anunţată cu surle şi trâmbiţe de către primărie, lucrarea s-a dovedit a fi un fiasco, pentru că s-a constatat că au fost greşite atât proiectul, cât şi execuţia, iar o grindă s-a prăbuşit.

„Se reamenajează piaţa (Badea Cârţan, n.r.) pentru a se relua activitatea în condiţiile de dinainte. Nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor, pentru că s-au constatat câteva deficienţe şi de proiectare şi de execuţie” , spune primarul Nicolae Robu.

Deşi ar fi fost un proiect foarte frumos, mai ales că zona ar trebui modernizată şi scoasă din condiţiile medievale, edilul menţionează că Societatea Pieţe S.A. se ocupă acum de aducerea la starea iniţială a obiectivului, pentru că „nu e OK ce s-a întâmplat”, iar instanţa va trebui să stabilească vinovaţii.

„Trebuie să se stabilească vinovăţiile, mergem în instanţă, ne vom judeca. Ştiu doar că nu au fost în regulă nici proiectul şi nici execuţia”, mai spune Robu.

Interesant este că proiectul „garantat” a avut, potrivit edilului, semnătura de verificator, dar se pare că „Nu mai putem avea încredere într-o viză, vrem să reluăm, pentru că îmi doresc să modernizăm pieţele din Timişoara”, a explicat Robu.

Pieţarii vor reveni în vechea Badea Cârţan, dar nu vor mai avea (încă) la dispoziţie tot spaţiul, întrucât o parte nu mai prezintă siguranţă.

 

Comentarii

comentarii