Acasă Actualitate Când sfidarea unor cetățeni este fără margini la Timișoara, intervine Poliția Locală....

Când sfidarea unor cetățeni este fără margini la Timișoara, intervine Poliția Locală. Atenționarea Retim…!

DISTRIBUIȚI

Sfidarea rânduielii bănățene de ordine și curățenie este fără margini din partea unor cetățeni, care, cu siguranță, sunt veniți de pe alte meleaguri ale țării și nu au respect față de oraș și de locuitorii săi.

Pentru ca situația să fie și mai gravă acești oameni nici nu au înțeles care este rolul clopotelor verzi destinate colectării sticlelor și borcanelor puse de Retim peste tot în Timișoara și în localitățile limitrofe.

Din lene, nici nu i-au interesat să citească mesajele de pe aceste clopote verzi, care le-ar fi luminat ignoranța și ar fi înțeles că molozul, textilele, deșeurile vegetale și deșeurile voluminoase (foto, str. Bujorilor) nu se pot abandona lângă aceste recipiente destinate exclusiv sticlelor și borcanelor.

De fapt, în acest caz, este vorba de abandonarea deșeurilor în locuri nepermise pe domeniul public și formarea de rampe clandestine de gunoi, iar aceste fapte se plătesc în amenzi piperate.

Poliția Locală Timișoara atenționează încă o dată că HCL 371 din 2007, art. 3 aliniatul 1 arată clar: 

”În scopul asigurării şi păstrării ordinii şi curăţeniei, igienei publice şi protecţiei mediului înconjurător, se interzice persoanelor fizice şi juridice aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul şi consumul de seminţe, precum şi orice alte deşeuri pe domeniul public!

Sancţiunile contravenţionale sunt cuprinse între 500 – 1.000 lei – atenționează Poliția Locală Timișoara.

Societatea de salubrizare Retim reamintete că, în toate localitățile din mediul urban și rural în care RETIM activează, sunt amplasate recipiente de formă unor clopote și de culoare verde.

Aici puteți depozita numai ambalaje din sticlă pentru băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice și borcane.

Este obligatoriu să goliți recipientele înainte de depozitare.

Află unde sunt clopotele de sticlă din orașul tău pe www.retim.ro.

Asigura-te că recipientele tale din sticlă vor fi cu adevărat reciclate și nu le încredința altor persoane.

Este interzisă să aruncați în aceste recipiente: becuri și neoane > acestea vor fi depozitate în spațiile special amenajate din magazinele de electrocasnice, parbrize și oglinzi > acestea sunt deșeuri voluminoase și vor fi ridicate în cadrul unor campanii trimestriale care vor fi anunțate în prealabil, sau sticlă de geam.

https://retim.ro/utile/ghid_tm/

Comentarii

comentarii