Acasă Eveniment Când stăpânul nu-i acasă, surpiza va fi mare la întoarcere

Când stăpânul nu-i acasă, surpiza va fi mare la întoarcere

DISTRIBUIȚI
O casă din Bocşa a ars mocnit mai multe ore, pentru că proprietarii erau plecaţi din localitate
 
O mare surpriză, asta vor avea proprietarii imobilului cu numărul 10 de pe strada Ţarinei, din Bocşa. Casa era locuită de o familie de tineri, care sunt plecaţi în străinătate de ani bun, aşa că din când în când veneau să se ocupe de casă părinţii acestora, care locuiesc la sat, lângă Gătaia. 

Din păcate, la ultima vizită nu s-au asigurat cum trebuie la plecare, aşa că astăzi vecinii au fost speriaţi de fumul negru şi înecăcios ce ieşea din curte şi au chemat pompierii. Până să ajungă SVSU Bocşa vecinii au sărit poarta şi au spart un geam, pentru a putea arunca apă cu găleţile, fiind speriaţi că focul se va putea extinde şi la casele lor. Voluntarii au spart uşa de intrare în casă şi au reuşit să lichideze focarul, după mai bine de jumătate de oră de luptă cu flăcările. Se pare că incendiul a pornit de la un calorifer blocat, care a supra solicitat centrala până ce aceasta a luat foc.
Nu mai puţin de 6 pompieri au venit să stingă focul, pentru că incendiul ameninţa şi casele de alături, deşi potrivit noilor reglementări ale Guvernului Primăria Bocşa are voie să plătească doar un singur pompier pe zi, din cauze schemelor tot mai restrânse de personal. Este greu de crezut că un singur pompier ar fi reuşit să facă ceea ce au făcut cei 6 veniţi din timpul liber de acasă şi cele două autospeciale!
„Ne-am deplasat în prima fază cu o autospecială, proprietarii au fost plecaţi la ţară, aşa că am fost nevoiţi să spargem uşa. Apoi am solicitat intervenţia şi celei de a doua autospeciale, pentru că focul era puternic. Din păcate, bunurile nu au mai putut fi salvate, arzând în întregime, pagubele sunt mari. Dacă nu se intervenea la timp însă, pagubele ar fi fost enorme, existând riscul să se prăbuşească tavanul. Nemulţumirea noastră este că, deşi avem utilaje performante, nu avem personal suficient să intervenim cât mai rapid şi mai sigur” spune Mariana Torj, şefa SVSU Bocşa.
Deşi a fost solicitat iniţial şi sprijinul pompierilor militari, aceştia au fost întorşi din drum după ce voluntarii au rezolvat singuri problema.
 

Comentarii

comentarii