Acasă Actualitate Când unii cetățeni din Timișoara își ”decorează” casa cu gunoaie! Plata s-ar...

Când unii cetățeni din Timișoara își ”decorează” casa cu gunoaie! Plata s-ar ridica la 6.000 de lei amendă

DISTRIBUIȚI

Dacă mediul înconjurător ar fi perceput ca o mare locuință a tuturor, oare cine ar vrea să locuiască cu riveranii de pe râul Behela din Timișoara, în zona Aquaparc și aleea Ghirodei?

Angajații Administrației Bazinale de Ape Banat dau răspunsul tragi- comic: ”Priviți ce “frumos” își decorează “casa”, pare-se din ce în ce mai des, acești concetățeni!
Să ne reamintim că timp de doua luni, până la finalul lunii mai, mulți colegi de-ai noștri au fost implicați activ în campania Curățăm România!
Mulțumim colegilor de la Formația Giarmata că nu lasă Behela să fie sufocată de nesimțire și deșeuri!”.

Poliția Locală atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Gheorghe

Comentarii

comentarii