Acasă Actualitate Când va fi înmormântat liderul Gabriel Mafa, trupei Negura Bunget

Când va fi înmormântat liderul Gabriel Mafa, trupei Negura Bunget

DISTRIBUIȚI

10421274 884887761547900 815378787024520343 nGabriel Mafa, bateristul și fondatorul grupului Negură Bunget, Gabriel Mafa „Negru”, a încetat din viață marți, 21 martie, la vârsta de 42 de ani.

Știrea a fost anunțată de colegul lui de trupă, Tibor Kati (solist, chitarist, keyboards), într-un mesaj postat pe Facebook.
”Pentru cei care doresc sa isi ia un ultim ramas bun de la colegul nostru Gabriel Mafa / Negru, inmormantarea va avea loc in Cimitirul Eroilor, Calea Lipovei din Timisoara la ora 14, 00 in data de 25 martie 2017”, au anunțat membrii trupei Negură Bunget pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit apropiaților, Gabriel Mafa ar fi făcut un infarct la finalul turneului european al trupei, care în doar două săptămâni a traversat mai mult de zece orașe. Negura Bunget a concertat ultima dată duminică, 20 martie, la Varșovia. Se pare încă că medicii vor fi cei care vor stabili cauza exactă a decesului în urma necropsiei.
Gabriel Mafa a murit la finalul turneului din Europa de Nord al trupei Negura Bunget. Timişorenii şi-au început turneul aniversar „20 de ani” şi prezentarea noului album „Zi”, în 2 martie, la Kracovia. Au urmat concerte la Banska Bistrica (Slovenia), Auerbach şi Hamburg (Germania), Vordingborg (Danemarca), Stockholm (Suedia), Turku, Porvoo, Lahti, Tampere, Vantaa, Helsinki (Finlanda), Talin (Estonia), Riga (Letonia), Kaunas (Lituania), iar duminică, 19 martie, din nou în Polonia, la Varşovia.
Din 5 aprilie trebuia să înceapă turneul din America, Canada şi Mexic.
Extrem de pasionat, Mafa mărturisea că viața se se confundă cu ceea ce face. ”Negura Bunget e mai mult decat doar un proiect muzical pentru mine, e mai de graba un mod de viata. Interesele mele personale se imbina foarte armonios in Negura Bunget, si de aceea rezultatele conteaza mai mult decat munca pe care o avem de depus si sacrificiile pe care trebuie sa le facem pentru a ajunge la ele. O sa continuam atat timp cat avem ceva de spus, si simtim ca o putem face prin fortele noastre”, declara Mafa în 2015 pentru revista Maximum Rock.
Negură Bunget este o formație românească de black metal. A fost înființată sub numele de Wiccan Rede la sfârșitul anului 1994, în formulă duo (Hupogrammos Disciple și Negru). În luna noiembrie a aceluiași an au înregistrat primul lor demo, „From Transylvanian Forest”.

 

Comentarii

comentarii