Acasă Actualitate Când va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11...

Când va începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în România

143
DISTRIBUIȚI

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani ar putea începe în România, în luna decembrie.

Declarația îi aparține coordonatorului Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, vaccinul de la Pfizer pentru această grupă de vârstă este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, iar primele tranșe ar urma să ajungă în țara noastră în decembrie.

Pentru anul 2022, România a contractat aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii.

Medicul pediatru, Mihai Craiu, susține că, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, nu mai sunt locuri pentru copiii infectați cu SARS CoV-2. ”Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul!”

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, povestește medicul pediatru Mihai Craiu.

„Aproape la fel ca ai noștri colegi de la adulți. Și lucrurile nu se vor opri aici”, a adăugat el.

Craiu spune că aceeași situație se întâlnește și la celelalte spitale de copii din București. Sunt pline de copii infectați cu COVID.

„Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de Terapie Intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce. Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, avertizează doctorul, potrivit Digi24.

„Un copil de o lună nu merge nici în club, nici niciunde. A luat de la părinți, de acasă. Mama lui e pozitivă și ea”, susține Mihai Craiu, confirmând sfaturile multor specialiști care spun că cea mai bună metodă de a-i proteja pe copiii care nu pot fi vaccinați este să se vaccineze adulții din jurul lor.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii