Acasă Actualitate Când vom avea Institut Oncologic la Timișoara? Nici ministrul Sănătății nu știe

Când vom avea Institut Oncologic la Timișoara? Nici ministrul Sănătății nu știe

561
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, proaspăt ”unsă ” pe post, nu știe de ce la Timișoara nu există încă un Institut Oncologic Regional, dar e … frustrată, la fel ca și noi toți, că investiția nu s-a realizat. De ce? Pentru că ea înțelege incapacitatea instituțiilor centrale de a pune în operă asemenea proiecte mari de infrastructură medicală. Iar pentru aceasta, ea e hotărâtă să ceară bani pe PNRR pentru acest proiect.

”Înțeleg frustrarea asta, și eu am avut-o când am frunzărit istoria acelui institut. Înțeleg dificultățile autorităților centrale de a implementa proiecte mari de infrastructură medicală. Motiv pentru care, unul din programele de reformă cuprins în Programul Național de Redresare și Reziliență este întărirea capacității administrative de a construi și derula proiecte de infrastructură medicală. Am putea să avem nevoie de ajutor extern pentru a putea implementa astfel de proiecte”, a admis ministrul Sănătății.

Întrebată despre viitorul unei asemenea investiții la Timișoara, doamna ministru nu putut oferi un răspuns clar, chiar dacă vineri, președintele CJ Timiș, Alin Nica, anunța că au fost semnate actele pentru expertiza tehnică și studiul de fezabilitate necesare ridicării institutului.

Comentarii

comentarii