Acasă Actualitate Când vor avea loc evaluările de la finalul claselor a II-a, a...

Când vor avea loc evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

1045
DISTRIBUIȚI

Calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2017-2018 a fost aprobat prin ordin de ministru. Potrivit documentului, probele se vor desfășura în intervalul 7 – 24 mai 2018.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (15 mai), matematică (16 mai) și limba maternă (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai (limbă și comunicare) și 24 mai (matematică și științele naturii).

Rezultatele se comunică părinților și sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor.

 

 

Comentarii

comentarii