Acasă Actualitate Candidat USR PLUS la primăria unei comune de lângă Timișoara, ajuns doar...

Candidat USR PLUS la primăria unei comune de lângă Timișoara, ajuns doar consilier local, condamnat la muncă în folosul comunității, pentru neplata unor amenzi de aproape 15.000 de lei

2213
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR PLUS la Primăria Ghiroda la alegerile din 27 septembrie, Ioan-Ciprian Bureac, ajuns doar consilier local, fiind și primul pe listă, este obligat, conform unei sentințe din ianuarie 2018, să presteze 300 de ore de muncă în folosul comunității, pentru niște amenzi vechi de câțiva ani. Între timp, spun sursele noastre, acesta ar fi plătit amenzile, în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Acesta a acumulat, în perioada 2007 – 2010, mai multe amenzi, în valoarea totală de aproximativ 15.000 de lei. Primăria Ghiroda a cerut, însă, în 2017, ca în schimbul plății sancțiunilor contravenționale aplicate în baza a cinci procese verbale, Bureac să presteze muncă în folosul comunității.

Pe 29 ianuarie 2018, Judecătoria Timișoara a admis cererea, stabilind că pârâtul ar trebui să presteze 300 de ore de muncă în folosul comunității. Acesta ar fi plătit suma datorată, iar, în principiu, ca urmare, sentința nu mai este aplicabilă.

Concret, la începutul anului, Bureac ar fi început demersurile pentru efectuarea celor 300 de ore de muncă în folosul comunității. Mai era nevoie doar ca acesta să semneze procesele verbale de siguranța muncii și să stabilească programul după care va munci efectiv, respectiv ce sarcini va primi. Totuși, după ce a aflat că a fost ales candidatul USR PLUS la Primăria Ghiroda, el a plătit degrabă toată suma datorată. Informațiile ne-au fost confirmate de oficiali din Primăria Ghiroda. Aceștia ne-au spus că suma datorată de userist se ridica la aproximativ 14.300 de lei.

În urma aflării rezultatelor la alegeri, Bureac a avut și o ieșire mai dură pe pagina sa de Facebook. „Încă o dată, vă mulțumesc pentru sprijin, celor care s-au ținut de cuvânt în a-mi acorda votul. Ce am învățat din această experiență: am învățat că nu există dușmani între PNL și PSD, între Verzi și Pro România și, spre surprinderea mea, chiar și președintele USR Ghiroda s-a dovedit, într-un final, a fi tot cu ei. Concluzia mea e că: voi, cetățenii, nu ați învățat nimic și veți fi veșnic păcăliți de niște oameni cu mari interese”, a scris acesta, pe pagina sa oficială de Facebook, în noapte de 27 spre 28 septembrie. Inițial, useristul a distribuit, de pe contul personal, postarea pe grupurile publice cu cetățeni ai comunei, dar, între timp, a șters-o.

Deși acesta nu a ajuns primar, el ar trebui să intre, totuși, în Consiliul Local Ghiroda, fiind și primul pe lista USR PLUS. Pe 27 septembrie, Bureac a obținut un scor sub cel al partidului la nivelul comunei. În cursa pentru primărie, el a ieșit al treilea, cu 6,98% din voturi, fiind întrecut de candidatul PNL, primarul în funcție, Ionuț Stănușoiu – 62,38%, dar și de candidatul PRO România, Marcel Cinca – 20,93%. La Consiliul Local Ghiroda, PNL a obținut 48,95% din voturi, câștigând opt mandate de consilier, celelalte partide având următoarele rezultate: PRO România – 18,95% – 3 mandate, USR PLUS – 11,63% – 2 mandate. Partidul Verde și PSD au obținut, de asemenea, câte un mandat, cu sub 10% din voturi fiecare.

Oficialii USR PLUS Timiș spun că nu este exclus ca informațiile noastre să fie adevărate, cu toate că în momentul aderării Bureac nu a declarat aceste aspecte. „M-am interesat și există cel puțin un sâmbure de adevăr. Vom investiga în continuare și, dacă se adeverește, acesta va fi, fără îndoială, exclus”, ne-a spus Viviana Țecu, purtătoarea de cuvânt a USR Timiș. Joi, 22 octombrie, în ședința Biroului Politic Județean al USR PLUS Timiș se va discuta subiectul, iar vineri ne vor fi transmise și concluziile.

Contactat de Ziua de Vest, Bureac a spus: „Da, într-adevăr, toate aceste lucruri au fost publice, dar s-au rezolvat. Am avut un bar-pizzerie. Mi-a fost spart și atunci m-am enervat cam tare. Prima amendă a fost pentru lipsa pazei. Au fost niște amenzi pe care m-am ambiționat să nu le plătesc, din anumite motive”. În opinia acestuia, faptul că a plătit amenzile nu are nicio legătură cu candidatura sa, iar Iulian Tămaș, președintele USR Ghiroda, ar fi de vină pentru aducerea acestor detalii, nerelevante fiind din trecut, în atenția publică. „Iulian Tămaș insistă, pentru că lucrează la două capete. Am scris-o și pe blogul meu personal, există dovezi. Eu am ajuns consilier local, iar acum acesta se ambiționează să mă dea jos, venind cu astfel de lucruri din trecut. Eu sunt de bună credință, sunt familist, sunt cinstit. Nu stau în politică!”, ne-a mai spus acesta.

Comentarii

comentarii