Acasă Sport Canotajul -cel mai premiat sport românesc în 2019 la competițiile internaționale

Canotajul -cel mai premiat sport românesc în 2019 la competițiile internaționale

8542
DISTRIBUIȚI

Ministerul Tineretului și Sportului a făcut public un clasament al rezultatelor sportivilor români la competițiile internaționale oficiale în 2019, iar canotajul ocupă primul loc, cu un total de 27 de medalii obținute de-a lungul anului în probele olimpice. 

Sfârșitul de an vine întotdeauna cu bilanțuri ale celor ce s-au întâmplat pe parcursul ultimelor 12 luni. Nici sportul nu face excepție, astfel că Ministerul Tineretului și Sportului a publicat, pe site-ul său, clasamentul rezultatelor sportivilor români la competițiile internaționale oficiale în anul 2019. Canotajul se află pe primul loc cu un număr de 27 de medalii obținute anul acesta la probele olimpice. Pe locul 2 se situează halterele cu 11 medalii olimpice obținute în probe olimpice în anul 2019, iar poziția a 3-a a clasamentului o ocupă tenisul de masă și scrima, fiecare cu câte 10 medalii. Acestea sunt urmate de lupte (7 medalii), bob sanie și atletism (câte 5 medalii).

La Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz, România a reușit să cucerească două medalii de argint la categoria Seniori. Nici sportivii din categoria Juniori nu s-au lăsat mai prejos și au făcut o figură bună la Campionatul Mondial de la Tokyo, de unde s-au întors cu 2 medalii de aur și 2 medalii de bronz.

La Campionatele Mondiale de Tineret Under-23 de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), sportivii noștri au obținut o medalie de aur și una de bronz.De asemenea, România a cucerit 6 medalii, 1 de aur, 4 de argint și 1 de bronz, și la Campionatul European de la Lucerna (Elveția).În perioada 6-8 septembrie a avut loc, la Ioanina (Grecia), Campionatul European U23, la care România a dominat și de această dată, după ce a câştigat 9 medalii de aur, 2 de argint şi 1 de bronz.

La prima etapă a Cupei Mondiale, desfășurată la Plovdiv (Bulgaria), sportivii români au câștigat două medalii de argint și două medalii de bronz.România a cucerit o medalie de aur şi una de bronz la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, găzduită de Rotterdam -a explicat Sorin Dutoiu, managing partner.

Comentarii

comentarii