Acasă Actualitate Cântăreț acuzat de pedofilie, exclus din lista artiștilor Festivalului Gelu Stan

Cântăreț acuzat de pedofilie, exclus din lista artiștilor Festivalului Gelu Stan

DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, aflat în subordinea CJT, va organizat pe 16 martie, pe scena Teatrului Național Timișoara a Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023. Pe afiș cap de listă a artiștilor a fost trecut Cristian Pomohaci, cântărețul acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, fost preot, caterisit în 2017, ca urmare a scandalului.

În urma apariției situației amintite, a fost decisă scoaterea lui Pomohaci de pe lista  invitaților. Ca urmare a apariției informației, reprezentanții CJ Timiș, care are în subordine Centrul de Artă, au decis retragerea acestuia de pe lista invitaților.

”Consiliul Judeţean Timiş retrage artistul Cristian Pomohaci din cadrul Festivalului Concurs „Gelu Stan” 2023. Instituţia judeţeană nu se implică în selectarea artiştilor care participă la evenimentele instituţiilor de cultură subordonate, însă, în mod excepţional, prezenţa controversată a artistului Cristian Pomohaci pe afişul evenimentului şi invitaţia de a lua parte la Festivalul Concurs „Gelu Stan” 2023 a fost analizată cu atenţie şi s-a hotărât înlăturarea oricărei asocieri cu reputaţia artistului menţionat mai sus”, a anunţat sâmbătă, Consiliul Judeţean Timiş.

Festivalului Concurs ”Gelu Stan” se află la cea de-a V-a ediţie şi este dedicat interpreţilor tineri de muzică populară, aflaţi la începutul carierei. 
Interpretul de muzică populară, Cristian Pomohaci a fost acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, însă faptele sale s-au prescris, astfel că a scăpat de o condamnare. Pomohaci, care era preot, a fost caterisit în 2017.

Comentarii

comentarii