Acasă Eveniment Captură de droguri la Arad

Captură de droguri la Arad

2595
DISTRIBUIȚI

Captură impresionantă în cartierul arădean Checheci, locuit de o importantă comunitate de etnie rromă. În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial ARAD, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO ARAD au desfăşurat o amplă operaţiune cunoscută sub numele ,,Şoricioaica”. Aceasta a avut ca obiect destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comercializarea drogurilor de mare risc, de risc şi de substanţe psihoactive, ce acţiona pe raza municipiului Arad, în cartierul Checheci, pe străzile Şezătorii şi Muşeţel.

Procurorii DIICOT – BT ARAD împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO ARAD au efectuat 11 percheziţii domiciliare. Cu această ocazie au fost găsite cantităţi de pastile ecstasy, cannabis şi un număr de 4500 de doze de substanţe psihoactive destinate comercializării, precum şi importante sume de bani în lei şi în valută. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.018 grame de substanță cu efect psihoactiv, 234 de doze substanță cu efect psihoactiv și 16 comprimate ecstasy. De asemenea, au fost indisponibilizați 5.400 de lei și 14.630 de euro, sume susceptibile a provenit din activitatea infracțională. Nouă persoane au fost aduse pentru cercetări la sediul DIICOT – BT ARAD.Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2017, 4 femei și 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani, toți din Arad, ar fi deținut și comercializat droguri de risc, mare risc și substanțe psihotrope, pe raza județului Arad.

La acţiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timiș.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii