Acasă Eveniment Captură la Nădlac: 24 de sirieni și irakieni, călăuziți de un român

Captură la Nădlac: 24 de sirieni și irakieni, călăuziți de un român

1175
DISTRIBUIȚI

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat 24 cetăţeni din Irak  şi Siria, majoritatea solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul unei călăuze, cetăţean român.

În cursul nopții, în jurul orei 24.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale. Ei au observat pe sensul de mers dinspre autostrada A1 spre orașul Nădlac, o  autoutilitara marca Mercedes Vito. Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au oprit autoutilitara pentru un control. În mașina condusă de un cetăţean român în vârstă de 37 de ani, din judeţul Sălaj se aflau 24 de cetățeni străini.Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetăţeni sirieni și irakieni, 8 bărbaţi, 3 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, iar minorii între 2 şi 16 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.La cercetări s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o țară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră arădeni le-au întocmit migranţilor  lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

 

 

Comentarii

comentarii