Acasă Actualitate Carantina de noapte ar putea fi reintrodusă la Timişoara, după ce rata...

Carantina de noapte ar putea fi reintrodusă la Timişoara, după ce rata de incindeţă COVID-19 a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori

325
DISTRIBUIȚI

Municipiul Timişoara ar putea reveni la carantina de noapte în weekend după ce rata de incindeţă COVID-19 a trecut de 4 cazuri la mia de locuitori.

Creştere alarmantă a numărului de cazuri COVID-19 în Timiş. În ultimele 24 de ore în județ au fost confirmate 481 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2. Cele mai multe cazuri noi de infectare sunt dîn Timișoara (271), Lugoj (25), Giroc (13), Moșnița Nouă (13) și Sânmihaiu Român (12).

În spitalele din județul Timiş erau internate în această dimineaţă 287 de persoane confirmate sau suspecte cu COVID 19, dintre care 37 la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus

Incidenţa COVID-19 cumulată la 14 zile în Timiș de 3,09 la mia de locuitori, față de 2,77 cât a fost marţi.

La Timișoara incidenţa COVID-19 a urcat alarmant de la 3,54 cât a fost marţi la 4,07. În aceste condiţii, autorităţile ar putea reintroduce carantina de noapte în weekend. Locuitorii vor putea ieşi din case în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică după ora 20, doar cu declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă de la angajator. Pentru operatorii economici, activitatea ar fi permisă până la ora 18,00.

De asemenea, certificatul verde COVID-19 este necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Certificatul verde este emis pentru:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Comentarii

comentarii