Acasă Economic Caraş-Severin, locul doi în topul judeţelor în care se construiesc cele mai...

Caraş-Severin, locul doi în topul judeţelor în care se construiesc cele mai puţine case

1161
DISTRIBUIȚI

Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe în mediu urban a scăzut în primele nouă luni din acest an şi se constată o creştere a locuinţelor construite în mediul rural, arată cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Chiar dacă în mediul rural se construiesc mai multe case, în unele judeţe nu au fost finalizate nici măcar 100 de locuinţe.

În primele nouă luni din acest an au fost emise mai multe autorizaţii de construcţie pentru locuinţe în mediul rural decât în mediul urban. Aproape 40.000 de locuinţe au fost finalizate la nivel naţional, din care 1.288 din fonduri publice. Cele mai multe locuinţe sociale au fost terminate în judeţul Bihor, în număr de 380, arată datele INS.

Dar chiar şi-aşa, sunt judeţe în primele trei trimestre din acest an nu au fost construite nici măcar 100 de locuinţe.

Este vorba de judeţele Covasna, Caraş-Severin şi Teleorman.

În judeţul Covasna au fost finalizate doar 82 de locuinţe, toate din fonduri private. În judeţul Caraş-Severin, numărul locuinelor finalizate este de 88, din care doar una a fost cosntruită din fonduri publice, arată datele recente ale INS.

Pe locul trei în totul judeţele unde au fost finalizate cele mai puţine locuinţe este judeţul Teleorman. Doar 99 de locuinţe au fost terminate în primele nouă luni din acest an, iar din acestea 24 sunt locuinţe sociale, investiţii realizate din fonduri publice, mai arată datele INS.

Cele mai multe locuinţe au fost construite în primele nouă luni din acest an în judeţele Ilfov şi Cluj, care se află pe primul loc, cu 11,3% din totalul locuinţelor terminat. Acestea sunt urmate de: Bucureşti cu 7,6%,Timiş cu 7,5% şi Constanţa cu 7,4%.

Sursa: economica.net

Comentarii

comentarii