Acasă Actualitate Caraş-Severin: Traficul pe Dunăre a fost oprit, iar pe DN 57B se...

Caraş-Severin: Traficul pe Dunăre a fost oprit, iar pe DN 57B se circulă pe o singură bandă

319
DISTRIBUIȚI

nave dunare 500Reprezentanţi ai Portului Moldova Veche au anunţat că, vineri, începând cu ora 11,00, traficul pe Dunăre, între kilometri fluviali 1040 – 1096, a fost închis.

De asemenea, pe Drumul Naţional 57B, între localităţile Globu-Craiovei şi Bozovici se circulă pe o singură bandă, din cauza unor pietre căzute pe carosabil, susţin reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Semenic Caraş-Severin.
În prezent, judeţul Caraş-Severin se află sub atenţionarea de Cod galben, în ceea ce priveşte vântul, care bate cu o putere între 60 şi 80 km/h.
Pentru pagubele înregistrate recent, Primăria municipiului Reşiţa va sprijini asociaţiile de proprietari în refacerea şarpantelor avariate de vânt, prin acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor afectate, dar şi prin asistenţă tehnică în elaborarea documentaţiilor.
“Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, şi responsabili din cadrul administraţiei publice locale au avut, vineri, o întâlnire, la sediul primăriei, cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari ale blocurilor unde au fost avariate sau distruse şarpantele, în urma intensificărilor de vânt din data de 30 ianuarie 2015, judeţul Caraş-Severin fiind sub atenţionare meterologică de tip Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori la munte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Roxana Topală.
În urma întâlnirii, s-a hotărât sprijinirea familiilor afectate şi a asociaţiilor, pentru refacerea pagubelor. Totodată, administraţia locală va notifica asociaţiile de proprietari să ia măsuri privind desfiinţarea sau punerea în siguranţă a imobilelor, conform obligaţiilor legale care le revin.
În vederea remedierii problemelor, la momentul respectiv, echipe din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local au intervenit imediat pentru degajarea căilor rutiere şi pietonale.
În Reşiţa, au fost afectate mai multe şarpante ale unor blocuri din cartierul Lunca Bârzavei, dar şi a unei locuinţe sociale din Dealu Mare. Totodată, 18 arbori au fost doborâţi de vânt, iar câteva indicatoare rutiere au fost avariate.

Comentarii

comentarii