Acasă Actualitate Caravana Neutralității Climatice M100 a ajuns în această săptămână la Timișoara

Caravana Neutralității Climatice M100 a ajuns în această săptămână la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pe 9 iulie, la Consiliul Județean Timiș, a fost organizată Conferința M100 Mirror Mission Cities Hub România, un eveniment care a adus împreună reprezentanți ai autorităților locale din zonă, ai mediului privat, dar și ai unor organizații non-guvernamentale și inițiative locale care joacă deja un rol important în ecosistemul local și își doresc să se implice, prin proiectele desfășurate, în îndeplinirea obiectivelor Misiunii.

Discursul introductiv al evenimentului a fost susținut de Ruben Lațcău, viceprimarul Municipiului Timișoara. Acesta a declarat că:

Să fim o comunitate sustenabilă și eficientă înseamnă să știm să împărțim resursele. Mă bucur să văd că există această inițiativă. Dorința noastră este ca Timișoara să își croiască un drum sustenabil. Vrem să arătăm că nu trebuie să alegem între un mediu sănătos și dezvoltarea economică. Timișoara se va înscrie în cursa pentru orașe neutre din punct de vedere climatic.

Secretarul de Stat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Ovidiu Cîmpean, Președintele Ordinului Arhitecților din România Ștefan Bâlici și Raluca Coșcodaru, Expert de proiecte la UEFISCDI au prezentat în prima parte a conferinței obiectivele Misiunii M100, contextul european, oportunitățile pe care orașele le pot accesa prin programele Platformei M100 și viziunea pentru tranziția verde a orașelor care dezvoltă planuri de acțiune.

În continuarea programului a fost organizată o masă rotundă cu reprezentanții administrațiilor locale din zona de vest a României, în cadrul căreia au fost discutate proiectele majore care vizează sustenabilitatea și reziliența climatică în regiune, dar și obstacolele care stau în calea dezvoltării de programe integrate care să aibă un impact extins în societate. Au fost prezenți reprezentanți ale Primăriilor Reșița, Timișoara, Oradea și Arad.

În a doua parte a conferinței, discuția    a fost centrată pe organizațiile locale și

proiectele prin care acestea contribuie la misiunea orașelor sustenabile și neutre din punct de vedere climatic. Au fost prezenți reprezentanți de la Fundația Comunitară Banatul Montan, Plai Festival, Centrul de Proiecte Timișoara și Ordinul Arhitecților din România.

Comentarii

comentarii