Acasă Actualitate Caravana “Transformă diabetul” va poposi în Timişoara

Caravana “Transformă diabetul” va poposi în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Duminică, 26 aprilie
În cadrul programului social “Transformă diabetul”, compania Novo Nordisk organizează un tur naţional pentru a ridica un semnal de alarmă cu privire la situaţia diabetului în România. După parcurgerea a mii de kilometri în jurul lumii, Caravana “Transformă diabetul” va vizita patru mari oraşe din România: Cluj, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi, în perioada 26 aprilie – 2 mai, în scopul informării populaţiei cu privire la gravitatea şi incidenţa diabetului zaharat.

www.transformadiabetul.ro

Vizitatorii caravanei vor beneficia de teste gratuite de glicemie, consultaţii medicale oferite de specialişti şi, în acelaşi timp, vor afla toate informaţiile necesare pentru a preveni sau menţine sub control diabetul zaharat. Proiectul beneficiază de sprijinul Federaţiei Române de Diabet, al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, al Colegiului Meidicilor din România, Casei Naţionale de Asigurări şi alte autorităţi în domeniu.
Campania demarată în România îşi propune nu doar să adreseze problema diabetului la nivel naţional, dar şi să încurajeze persoanele diagnosticate cu diabet zaharat, demonstrându-le că pot avea o viaţă normală. Medicii diabetologi prezenţi la caravană vor oferi sfaturi utile despre diabetul zaharat, alimentaţia corespunzătoare şi stilul de viaţă care trebuie adoptate pentru a trăi o viaţă normală.
De asemenea, fiecare vizitator va avea posibilitatea să afle dacă prezintă risc de a dezvolta diabet zaharat.
“Caravana transformă diabetul reprezintă un demers mondial al companiei Novo Nordisk prin care se vrea schimbarea percepţiei asupra diabetului în rândul populaţiei de pretutindeni.
Este cel mai ambiţios proiect de comunicare cu publicul larg desfăşurat de Novo Nordisk în România şi ne propunem ca la finalizarea acestuia cât mai mulţi români să primească mesajul nostru şi să înţeleagă cum pot depăşi barierele bolii”, a declarat Bogdan Viaşu, general manager Novo Nordisk România.
Caravana “Transformă diabetul” va poposi în Timişoara pe data de 26 aprilie. Detalii la: www.transformadiabetul.ro.
Caravana “Transformă diabetul” a parcurs mii de kilometri din 2006 până astăzi şi îşi continuă periplul pentru a educa şi responsabiliza publicul cu privire la incidenţa diabetului.
Caravana s-a oprit la şcoli, spitale, biblioteci, parlamente şi în pieţele oraşelor.
A oferit vizitatorilor expoziţii multimedia unice şi interactive, în cadrul cărora aceştia au aflat informaţii despre diabet şi au beneficiat de investigaţii medicale gratuite, printre care şi testul de determinare a glicemiei, măsurarea indicelui de masă corporală şi a tensiunii arteriale.
Traseul urmat de caravană începând cu luna septembrie 2006 a însumat peste 32.000 de kilometri în Europa, Africa, Australia, Asia şi America de Nord, perioadă în care a atras peste 160.000 de vizitatori din întreaga lume.
Cu o experienţã de peste 80 ani, Novo Nordisk este în prezent liderul mondial şi naţional în tratamentul diabetului zaharat.
Compania deţine cel mai larg portofoliu de produse pentru diabet din întreaga industrie farmaceutică, dar şi cele mai avansate dispozitive pentru administrarea insulinei.
Cu sediul central în Danemarca, Novo Nordisk are în prezent aproximativ 25.800 de angajaţi în 79 de ţări şi îşi comercializează produsele în peste 179 de ţări.

Comentarii

comentarii