Acasă Actualitate Caravana Unirii sosește în Timișoara apoi pleacă spre Arad și Deva

Caravana Unirii sosește în Timișoara apoi pleacă spre Arad și Deva

761
DISTRIBUIȚI

Caravana Unirii sosește vineri, 9 noiembrie, în Municipiul Timișoara și pe 11 noiembrie, duminică, în jurul prânzului pleacă spre Arad, iar apoi se vor îndrepta spre Ineu și Deva.

În Timișoara evenimentul va începe sâmbătă, pe 10 noiembrie la ora 11:00 și va ține până duminică ora 18:00 în Piața Libertății.

Programul va include mai multe manifestări, printre care, trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟ al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național. De asemenea, vor fi meșteri populari cu obiecte tradiționale, caricatură de echipa maestrului Popa Popa’s și Horă a Unirii, muzică patriotică, populară și proiectare de film. În plus va fi împânzită Timișoara cu un drapel tricolor de 100 metri dus în marș. Marșul unionist este planificat sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora14:00, cu plecare de la Shopping City Timișoara (pe Calea Șagului) și cu finalizarea pe Calea Aradului, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (Calea Aradului, nr. 119). În jurul orei 15 se va ajunge în Piața Victoriei, unde se va desfășura un drapel tricolor de 100 de metri, care va fi purtat până în Piața Unirii.

Comentarii

comentarii