Acasă Actualitate Caravana UPT a ajuns în 9 licee şi a discutat cu peste...

Caravana UPT a ajuns în 9 licee şi a discutat cu peste 16.000 de elevi

616
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timișoara a derulat, în perioada septembrie – noiembrie 2019, în nouă licee din partea de vest a României seminarii de orientare și consiliere profesională în vederea sporirii accesului elevilor la un învățământ superior tehnic de calitate.

Echipele de implementare a proiectului, formate din consilierii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității Politehnica Timișoara, cadre didactice și studenți, s-au deplasat în licee selecționate din 9 județe (Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș) în vederea organizării de seminarii de consiliere pentru elevi.

Au beneficiat de consiliere și orientare elevii din 153 licee, din care 68 licee din mediul rural și orașe sub 10.000 de locuitori. Numărul de elevi informați a fost de 16.092, din care 1.636 elevi de la licee din mediul rural și 3.190 din orașe sub 10.000 de locuitori.

Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului „Facilitarea accesului la învățământul tehnic timișorean prin realizarea unui HUB de conectare Elevi–Studenți–Companii, prin implicarea comunității alumni a Universității Politehnica Timișoara (ESC-HUB)”.

Comentarii

comentarii