Acasă Economic Cardurile de debit emise de Banca Românească nu vor putea fi folosite...

Cardurile de debit emise de Banca Românească nu vor putea fi folosite în noaptea de luni spre marţi

563
DISTRIBUIȚI

Banca Românească va întrerupe sistemului informatic de carduri de debit în noaptea de luni 14 septembrie spre marţi 15 septembrie, între orele 23.00 şi 06.00. În acest interval, cardurile de debit nu vor putea fi utilizate pentru plăţi la comercianţi şi retrageri de numerar, în România sau în străinătate.
Banca va întrerupe sistemul informatic de carduri de debit deoarece va implementa un sistem intern de autorizare on-line a tranzacţiilor efectuate de către clienţi, începând cu data de 15 septembrie 2009.
Prin intermediul noului serviciu, clienţii vor avea posibilitatea să deţină un singur cont curent care să fie debitat prin intermediul cardului de debit, dar şi prin alte modalităţi, respectiv retrageri de numerar, transferuri, plăţi inclusiv prin serviciul de internet banking al Băncii Româneşti „e-bancamea”.
Disponibilul din contul curent va fi actualizat instant, clienţii urmând să aibă acces imediat la sumele cu care se alimentează contul curent. În plus, acelaşi cont curent la care există acces prin cardul de debit poate fi utilizat şi pentru plata ratelor de credit sau pentru constituirea unui depozit. De asemenea, vizualizarea soldului şi a tranzacţiilor aferente cardului de debit ataşat contului current se va putea face şi prin aplicaţia "e-bancamea", ca o funcţionalitate în plus a acesteia faţă de cele actuale, respectiv: plăţi în lei, plăţi programate în lei şi schimb valutar.
Clienţii persoane fizice pot opta pentru următoarele tipuri de carduri de debit emise de Banca Românească: Visa Electron Salarii, Visa Electron Cheltuieli, Visa Classic, Visa Gold, Visa Virtual (destinat exclusiv tranzacţiilor pe internet), în timp ce persoanele juridice au la dispoziţie cardul Visa Business.
În paralel cu îmbunătăţirea funcţionalităţii cardurilor, Banca Românească a revizuit şi nivelul comisioanelor percepute pentru emiterea şi utilizarea cardurilor de debit. Astfel, comisionul de emitere a cardurilor de debit, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, cu excepţia cardului VISA Virtual, este zero. În plus, nivelul limitelor tranzacţionale a fost majorat pentru persoanele fizice, valoarea maximă fiind diferită în funcţie de tipul de card. Banca Românească, membră a grupului National Bank of Greece, are o reţea naţională de 150 de sucursale.

Comentarii

comentarii