Acasă Actualitate Care sunt unele semnale de alarmă ale unei scheme Ponzi?

Care sunt unele semnale de alarmă ale unei scheme Ponzi?

DISTRIBUIȚI

Auzim din când în când de scheme Ponzi care îi jefuiesc pe oameni de banii câștigați cu greu. Este întotdeauna nasol să fii victimă acestor scheme, iar partea cea mai rea este că unele par a fi o investiție legitimă la început. Deși nu putem învinovăți nicio victimă a unei scheme Ponzi pentru că a încercat să obțină mai mulți bani rapid, putem oferi câteva sfaturi pentru a le ajuta să evite aceste scheme data viitoare.

 

În acest articol, vom evidenția câteva semnale de alarmă ale unei scheme Ponzi, de ce se întâmplă acestea și ce alte alternative puteți lua în considerare dacă sunteți cu adevărat în căutarea unor modalități legitime de a face mai mulți bani. Deci, pentru toate acestea și multe altele, continuați să citiți.

Ce este o schemă Ponzi?

Înainte de a începe să discutăm despre semnalele de alarmă ale unei scheme Ponzi, este corect să definim ce înseamnă cu adevărat acest lucru. Contrar a ceea ce cred unii oameni, o schemă Ponzi nu este același lucru cu jocurile de noroc online. În cazul jocurilor de noroc online, puteți solicita oferte bonus de cazino online și aveți de fapt o șansă mai mare de a face bani. Pe de altă parte, schemele Ponzi sunt fraude de investiții în care un investitor vechi este plătit folosind banii noilor investitori.

Cei implicați în acest tip de înșelăciune pot pretinde că oferă oamenilor o oportunitate de investiție prin care își pot dubla banii în câteva zile, punând niște bani în afacerea lor. Dar, în realitate, aceștia nu au nicio afacere sau serviciu real. În schimb, ei îl plătesc pe X cu banii lui Y. Problema apare atunci când nu mai vine niciun investitor nou, iar frauda este expusă.

Cum să recunoști o schemă Ponzi

Pentru a vă ajuta să evitați să deveniți victima schemelor Ponzi, vom discuta mai jos câteva semnale de alarmă comune la care ar trebui să fiți atenți.

#1 Retururi garantate

Aceasta este una dintre metodele de vânzare pretinse de schemele Ponzi. Orice investiție care pretinde că oferă randamente garantate este probabil o înșelătorie. Luați, de exemplu, acțiunile și tranzacțiile cu cripto; toate au riscuri. De fapt, investiția în locuințe, considerată una dintre cele mai sigure investiții, are unele riscuri. O tornadă poate lovi o casă, iar valoarea poate scădea în orice moment din cauza schimbărilor legislative. Ideea este că este aproape imposibil să prezici cu exactitate comportamentul pieței de fiecare dată, așa că randamentele nu pot fi garantate.

#2 Randamente ridicate cu risc mic sau deloc

Un alt semnal de alarmă care indică faptul că o investiție poate fi o schemă Ponzi este dacă promite randamente mari cu riscuri mici sau chiar inexistente. Riscul este o parte esențială a unei afaceri sau a unei investiții. În finanțe, nivelul riscurilor este egal cu nivelul recompenselor. Investițiile cu risc ridicat tind să ofere randamente ridicate, în timp ce investițiile cu risc scăzut oferă randamente scăzute. De fapt, este posibil să intrați într-o investiție care nu va produce niciun randament. Astfel, ori de câte ori vedeți o investiție care promite un randament garantat cu un risc aproape nul, cel mai bine este să o evitați.

#3 Investiții neînregistrate

În conformitate cu legile din cea mai mare parte a lumii, platformele de investiții trebuie să fie înregistrate de către organismele guvernamentale de reglementare. Acest lucru diferă de o licență DBA (Doing Business As), care vă permite să înregistrați un nume comercial. O licență de investiții permite unui organism sau unei întreprinderi să se angajeze într-un anumit tip de activitate financiară.

Schemele Ponzi nu au licențe de investiții, deci nu sunt identificate în temeiul legii. Aceasta este una dintre cele mai simple modalități de a le identifica. De regulă, nu intrați în nicio investiție neînregistrată, deoarece poate fi vorba de o înșelătorie.

#4 Performanță ridicată și constantă

Acest lucru poate fi un șoc, dar investițiile cu randament ridicat pot fi un semnal de alarmă și un indiciu al unei scheme Ponzi. Așa cum am menționat mai devreme, fiecare investiție are o funcție de risc. De exemplu, piața criptomonedelor este volatilă, iar prețurile nu sunt niciodată stabile. Dacă ați întâlnit vreodată vreo investiție care întoarce întotdeauna profituri fixe mari, este posibil să fie o schemă Ponzi.

Acestea fiind spuse, unele investiții legitime, cum ar fi investițiile în locuințe, au potențialul de a oferi un profit ridicat constant. Ideea aici este că ar trebui să investighezi întotdeauna o investiție în mod corespunzător pentru a evita să cazi victimă a unei scheme Ponzi.

#5 Puține informații despre cum se generează banii

Modelul de afaceri al schemelor Ponzi este destul de greu de înțeles. Organizatorii din spatele acestor escrocherii folosesc adesea cuvinte mari pentru a deruta oamenii și nu oferă niciodată informații substanțiale despre cum obțin banii pe care îi plătesc investitorilor lor.

#6 Fondatori anonimi

Atunci când verificați site-ul web al oricărei fraude de investiții, probabil că nu veți găsi nicio informație despre fondatori. Acești escroci încearcă întotdeauna să rămână anonimi pentru a evita consecințele atunci când schemele lor Ponzi se prăbușesc. În ceea ce privește investițiile legitime, veți găsi ușor să aflați despre fondatori, iar unii pot avea chiar un whitepaper care oferă informații detaliate publicului.

Concluzie

Există mai multe modalități legitime de a face bani online, iar aderarea la o schemă Ponzi nu este una dintre ele. Am discutat câteva dintre semnalele de alarmă la care trebuie să fiți atenți pentru a identifica și a evita să deveniți victima unei fraude de investiții. Nu uitați să vă luați întotdeauna timp pentru a cerceta corect orice investiție înainte de a intra în ea. Dacă orice parte a modului în care funcționează o investiție vă este neclară, solicitați întotdeauna mai multe informații de la organismele corespunzătoare sau evitați-o cu totul.

Nu uitați că scopul intrării în orice investiție este acela de a face bani, dar luați întotdeauna în considerare riscurile aplicabile. Dacă urmați sfaturile din acest articol, s-ar putea să reușiți să evitați schemele Ponzi și să găsiți investiții mai bune, capabile să producă randamente.

 

Comentarii

comentarii