Acasă Actualitate Caricaturistul Radu Cleţiu a făcut din nou senzaţie la Portocartoon

Caricaturistul Radu Cleţiu a făcut din nou senzaţie la Portocartoon

448
DISTRIBUIȚI

La Porto, în Portugalia, s-a desfăşurat a unsprezecea ediţie a festivalului de caricatură Portocartoon. Prestigioasa competiţie a avut anul acesta invitaţi doi caricaturişti români, timişoreanul Radu Cleţiu, colaborator permanent al ZdV, invitatul special din ultimii patru ani şi ploieşteanul Mihai Ignat câştigătorul marelui premiu. L-a decernarea premiului a fost prezent si Consulul onorific al României ES Emilio Leite Lopes, preşedintele Camerei de comerţ al oraşului Porto, un prieten al Timişoarei şi un partener al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara.
Mihai Ignat a avut surpriza să-şi vadă caricatura câştigătoare transpusă într-o operă de artă, o statuie din metal amplasată pe riviera oceanului Atlantic în zona Castel de Queijo.
Timişoreanul Radu Cleţiu a avut onoarea să deseneze oficialităţile oraşului pe ambarcaţiunea de lux care străbate râul Douro până la vărsarea în ocean, cu ocazia sărbătorii oraşului Fiesta de San Joao. Portretul primarului , Rui Rio a fost îndelung aplaudat şi aşezat la loc de cinste. Faptul că desenul a fost deosebit de reuşit se datorează şi antrenamentului pe care Radu Cleţiu CLEAR l-a făcut in timpul celor două zile premergătoare evenimentului când a desenat non stop portrete ale cetăţenilor ce aşteptau momentul care se repetă în ultimii patru ani, în piaţa centrală din Porto. Acolo, în cadrul sesiunilor de caricatură cu durata de patru ore, caricaturistul timişorean a realizat sute de portrete care s-au bucurat de aprecierea tuturor. Cei doi artişti români au lăsat o frumoasă amintire a trecerii lor prin oraşul Porto, o statuie la malul oceanului şi sute de portrete dintre care unul în cabinetul primarului.

Comentarii

comentarii