Acasă Actualitate Carina, micuța care luptă zi de zi pentru viața ei. A ajuns...

Carina, micuța care luptă zi de zi pentru viața ei. A ajuns în Turcia la tratament, dar încă are nevoie de ajutor

DISTRIBUIȚI

Carina, fetița de doar trei ani, și-a petrecut Crăciunul într-un spital din Turcia unde luptă zi de zi pentru viața ei. Mama micuței, Roxana, i-a fost alături, dar jumătate din suflet îi era acasă, la Arad, unde o așteaptă încă o fetiță de doar un an, Amira.

Carina are un neuroblastom situat în burtă, al treilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copiii sub 5 ani.

Din cauza sistemului sanitar din România, diagnosticul Carinei a fost pus după multe teste, la o clinică din Timișoara. Odată aflată vestea, micuța avea nevoie să ajungă la Viena pentru a putea să își continue lupta și pentru a avea mai multe șanse de supraviețuire. Stadiul IV în care se afla deja boala ei a făcut totul mult mai dificil, iar pandemia a ținut-o în țară. Totuși, soarele a răsărit și pe strada Carinei în data de 8 decembrie 2020, când după multe eforturi și după ce mulți au donat pentru micuță, aceasta a urcat într-un avion privat care avea ca destinație Turcia. Într-un final, după șase luni în care a stat în spital alături de mama ei și sora mai mică, Carina a putut să plece spre Istambul, la spitalul Acibadem Maslak.

Carina a ajuns la spital, dar acum duce două lupte. Una pentru bani, cealaltă pentru sănătatea ei. Pasul spre vindecare costa nu mai puțin de 250.000 de euro. Este nedrept ca un copil să plătească doar ca să trăiască, dar Carina le dă putere tuturor prin zâmbetul ei și prin forța de care dă dovadă. Micuța nu se teme, însă mama ei da. Este vorba despre o luptă grea care te face să te simți neputincios, mai ales când banii, unii pe care nici măcar nu îi ai, sunt singura șansă prin care îți poți salva copilul.

„Din păcate costurile se ridica la un nivel și mai înalt (n.r. față de banii strânși până acum), mai avem nevoie de imunoterapie care o va ajuta enorm de mult, dar costurile acesteia se ridică undeva la peste 250.000€. Am hotărât să publicăm mai departe cazul cu speranța că se vor mai aduna bani pentru a începe procesul de tratament. Carina acum se află în tratament, mai exact tratament de chimioterapie, care durează 5 zile. Starea ei este una bună și din fericire nu are reacții foarte rele, mănâncă și este activă!”, spune Roxana, mama Carinei.

Chimioterapia va fi urmată de operație. O operație grea, dar care o va face pe Carina să se apropie măcar puțin de viața pe care ar fi meritat-o de la început, o viața de copil, o viață plină cu jocuri și fără spitale. Carina merită să fie alături de familia ei, de sora ei mai mică și de ceilalți copiii pe care urmează să îi întâlnească după ce se vindecă. Pentru toate acestea, micuța are nevoie de ajutorul oamenilor, mai exact de donații care să-i asigure tratamentul care i-ar putea salva viața. Fiecare sumă donată înseamnă un pas înainte, însă sunt mulți pași de făcut și familia nu îi poate face singură.

RO22BTRLEURCRT0276896501- EURO

RO72BTRLRONCRT0276896501- RON

BTRLRO22 Swift

Titular Gărdău Roxana

Sursa: specialarad.ro

Comentarii

comentarii