Acasă Politica Carmen Kanya a preluat preşedinţia PNŢCD Lugoj

Carmen Kanya a preluat preşedinţia PNŢCD Lugoj

631
DISTRIBUIȚI

Cu o nouă conducere, creştin-democraţii vor să devină o prezenţă activă în cel de-al doilea municipiu al judeţului Timiş
Ţărăniştii lugojeni strâng rândurile în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. După o absenţă de peste trei ani din peisajul politic lugojean, organizaţia din Lugoj a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat s-a reactivat. Vineri după-amiază, la sediul partidului s-au strâns 20 de membri PNŢCD, vechi şi noi, pentru a alege o nouă echipă de conducere a organizaţiei. Cum fostul preşedinte, Ionel Curuţiu, a hotărât să se retragă, preşedinţia PNŢCD Lugoj a fost preluată de către Carmen Kanya, de profesie psiholog, directoarea Asociaţiei „Clementina”. Moţiunea prezentată de Carmen Kanya şi echipa sa de conducere au fost validate, în unanimitate, de cei prezenţi. Astfel, noua conducere a PNŢCD Lugoj este formată din: Carmen Kanya – preşedinte, Ioan Bucătariu – vicepreşedinte, Willand Jurcă – secretar, Ioan Curuţiu şi Emil Isbaşa – membri în birou, Ioan Berariu, Ecaterina Belu, Sorin Cădariu, Petru Milea, Adrian Murărescu, Gabriel Iovan, Adina Sărăndan şi Ionel Badea – membri în comitetul de conducere.

PNŢCD are trei variante de colaborare politică

La adunarea PNŢCD Lugoj a fost prezentă şi conducerea judeţeană a partidului, în frunte cu Gheorghe Ciuhandu – preşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca, Valentin Moldovan şi Marius Cârceie. Cu acest prilej, liderul PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că se doreşte reînvierea organizaţiei lugojene a PNŢCD şi integrarea acesteia în organizaţia judeţeană. „Ideea noastră este să refacem organizaţia din Lugoj, pentru că, de-a lungul timpului, a fost o organizaţie importantă şi la Lugoj am avut primar, viceprimar şi consilieri locali. Sigur că un handicap este şi faptul că situaţia noastră la nivel central nu s-a clarificat. Dar menirea noastră este să reînviem această organizaţie şi să o integrăm în organizaţia judeţeană. Dorim ca PNŢCD să devină o prezenţă activă în Lugoj. Dacă organizaţia se reface, speculând conjunctura şi recuperând o parte din electorat, putem să obţinem un rezultat mai bun ca în 2008 şi să intrăm în cărţi. La alegerile din 2008, printr-o campanie total dezorganizată am obţinut cam două treimi din voturile necesare pentru un consilier. Acum cred că, dacă se vine cu o listă de oameni cunoscuţi şi de calitate, există o şansă reală să reintrăm în Consiliul Local Lugoj”, a declarat Gheorghe Ciuhandu, menţionând: „La nivel judeţean, în sondajul PDL, PNŢCD e cotat cu 11%. E o recunoaştere că mai reprezentăm ceva şi e păcat ca aici, în Timiş, unde avem o bază, să nu o fructificăm”. Liderul creştin-democrat a mai spus că, în momentul de faţă, pentru PNŢCD există trei variante de colaborare politică: să se ralieze fie cu USL sau cu PDL, fie să urmeze o a treia cale şi să adune în jurul său alte structuri civice, formaţiuni politice mai mici şi pe toţi cei care doresc să schimbe ţara în bine.

Ţărăniştii lugojeni vor fapte, nu vorbe

Obiectivul propus de noua conducere a PNŢCD Lugoj este unul ambiţios, iar prima acţiune care va fi demarată vizează contabilizarea membrilor. Totodată, ţărăniştii lugojene şi-au propus mai multe măsuri pentru a aduce partidul în atenţia lugojenilor: promovarea imaginii şi a programului partidului; cooptarea de noi membri; refacerea organizaţiilor de femei şi de tineret; adoptarea unor atitudini şi seturi de acţiuni pro-active în comunitate; producerea de evenimente; transparenţă în decizii; optimizarea resurselor umane şi materiale. Constituirea noului comitet de conducere, dă posibilitatea organizaţiei PNŢCD Lugoj să aibă reprezentanţi la Congresul PNŢCD din 18 iunie, unde judeţul Timiş va fi reprezentat de 129 de delegaţi.

 

Comentarii

comentarii