Acasă Cultura Carmina Dacica Timișoara fascinează Europa – de la Baden Baden, la Paris...

Carmina Dacica Timișoara fascinează Europa – de la Baden Baden, la Paris și Cracovia

444
DISTRIBUIȚI

Carmina Dacica – celebrul cor de doamne din Timișoara condus cu mare succes de Flora Toth – a participat la cea de-a 12 a ediție a Festivalului de Muzică 2021 de la Cracovia, Polonia.

Marele eveniment a avut loc, în data de 1 octombrie, la Muzeul Manggha din fascinantul oraș polonez. Silvana Cârdu a interpretat la pian.

Din program amintim: Tatăl nostru, de Ciprian Porumbescu, Psalm  de Eduard Grell, Ave Maria Născatoare de Dumnezeu de Nicolae Bretan sau Pe lângă plopii fără soț, de Nicolae Popovich.

Carmina Dacica a mai participat la ample festivaluri în 2o11, la Praga, 2012, la Paris, 2013, Toscana, 2015, la Baden-Baden, iar în 2021, la Cracovia.

Corala feminină CARMINA DACICA din Timișoara-Româniaa fost creată în anul 1964. Sub bagheta dirijorilor Mircea Idvoreanu, Damian Vulpe, Marius Tănăsescu, iar din 1986 sub cea a Florei Toth, corala a parcurs un repertoriu bogat, de la madrigalul renascentist până la creația corală contemporană, de la muzica sacră până la muzica laică.

În activitatea ei artistică corala feminină CARMINA DACICA a dat dovadă de profesionalism, devenind mesagerul muzicii corale româneşti atât în ţară cât şi peste hotare. A participat la numeroase concursuri și festivaluri corale Internaționale în: Ungaria, Germania, Franța, Olanda, Slovacia, Austria, Italia, Cipru, Elveția, Spania, Republica Cehă și Grecia.

 

Comentarii

comentarii