Acasă Economic Carpatair a lansat operarea cu aeronavele de tip Fokker 70

Carpatair a lansat operarea cu aeronavele de tip Fokker 70

DISTRIBUIȚI

Fokker 70Carpatair s-a alăturat unor importanţi operatori aerieni din Europa care au în dotare aeronave de tip Fokker 70. Carpatair a devenit singura companie din Europa de Sud Est care va dispune de aeronave jet de categoria 70-80 locuri.
Compania aeriana Full-Service cu hub-ul la Timişoara a operat la începutul acestei săptămâni primul zbor comercial cu noua aeronavă Fokker 70 din dotare, pe relaţia Timişoara-Chişinău.
Prima aeronava Fokker 70 a fost livrata companiei Carpatair vineri, 22 ianuarie, ca urmare a contractării a 3 aeronave de acest tip în luna noiembrie 2009. Celelalte două aeronave urmează să fie livrate în lunile februarie şi martie 2010. Cu o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 business class, noile aeronave jet combină tehnologia modernă, confortul deosebit şi performanţe de zbor excelente.
„Aeronavele Fokker sunt recunoscute pentru confort, tehnologie şi fiabilitate, motiv pentru care mai mulţi mari operatori europeni au ales să le folosească. Noi vom utiliza aeronavele Fokker 70 pe  destinaţiile deja existente urmând ca din primăvara acestui an să lansam şi rute de zbor dedicate acestui tip, atât din Timişoara şi Bucureşti, cât şi din alte oraşe din ţară”, a declarat Nicolae Petrov, President&CEO Carpatair. „Achizitia acestor aeronave face parte din strategia noastră pe termen mediu care urmăreşte modernizarea flotei cu aeronave performante pentru a acoperi pieţe şi destinaţii de nişă noi. Aeronavele urmează să fie utilizate atât pentru destinaţii interne, cât şi externe”, a adăugat Petrov.
 Carpatair foloseşte la aceasta oră 12 aeronave de tipul Saab 2000 (de 50 locuri) şi 3 de tip Fokker 100 (de 105 locuri).

 

Comentarii

comentarii