Acasă Actualitate Cartea, ceaiul, muzica şi dichisul cu Librăria Cărtureşti, la Bega Bulevard

Cartea, ceaiul, muzica şi dichisul cu Librăria Cărtureşti, la Bega Bulevard

527
DISTRIBUIȚI

“Cartea, ceaiul, muzica şi dichisul ies la iarbă verde timp de trei zile, între 19-21 iunie. La ediţia a doua de Bega Bulevard, Cărtureştiul îşi deschide două corturi la malul apei, unul cultural în preajma de Flora, şi un altul cu ceai, în zona gastronomică – mai precis lângă scena din Parcul Rozelor. Iar cum nu ni se întamplă niciodată să mergem undeva cu mâna goală, venim cu şase evenimente de smuls zâmbete şi iscodit mintea”, a precizat Cosmin Lungu, reprezentantul Librăriilor Cărtureşti.
Sâmbătă seara, de la ora 18, Cărtureşti a pregătit un concurs: „Orientare culturală la firul ierbii”. Cum se joacă? În diverse locuri dintr-un parc vom lega biletele cu întrebări. Aceste puncte vor fi însemnate pe o hartă distribuită la cortul Cărtureşti. Timp de-o oră se caută locurile şi răspunsurile, iar primii trei care sosesc cel mai repede şi cu cele mai multe răspunsuri bune la cort primesc premii de la Cărtureşti.
Tot sâmbătă, 20 iunie, de la ora 13, avem un atelier de făcut bărcuţe din hârtie. Mai este pregătiti un concurs pe acelaşi calapod. “Construim bărcuţe la malul apei, le decorăm cu desene, le dotăm cu drapele din carton şi catarge din scobitori, iar apoi le lansăm la apă. Cel ce construieşte cea mai frumoasă bărcuţă primeşte un premiu. La fel şi cel ce realizează „cel mai plutitor” vas din hârtie. În paralel, la Cătureşti găsiţi şi-un atelier de origami, unde se vor plăsmui tot felul de fiinţe acvatice”, a povestit Cosmin.
Oferta pentru sâmbătă mai are două repere: ora 15 – atelier de potrivit mărgele, nasturi, macaroane şi orice altceva – mai pe scurt: de fantezie – un atelier cu firma: „Înşiră-te, mărgarite!” (coordonat de Marieta Barbu), iar de la ora 19 – în cortul din zona gastronomică – ceremonialul ceaiului pe Bega.
Duminică, 21 iunie, de la ora 13, la cortul cultural, va fi organizată pentru cei mici o întâlnire frumoasă cu teatrul de păpuşi – respectiv cu Eva Labadi şi trupa sa Puppet Mania.
“Stăm de şase pe mal…”, susţin organizatorii.

Comentarii

comentarii