Acasă Cultura Cartea zilei, la Timișoara: “Învederatul”, autor, Robert Șerban. Lansarea, în decembrie, la...

Cartea zilei, la Timișoara: “Învederatul”, autor, Robert Șerban. Lansarea, în decembrie, la Gaudeamus

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei, la Timișoara se numește “Învederatul”, iar autor este Robert Șerban, volum de poezie apărut la editura Cartier, din Chișinău, miercuri 23 noiembrie 2022.

Robert Șerban a explicat: “Dacă supărările le țin, mai întotdeauna, pentru și în mine, nu pot, în schimb, să nu împărtășesc bucuriile mari, cum este cea pe care o trăiesc de azi dimineață (23 nov.) de când am aflat că a apărut, de la tiparul editurii Cartier, din Chișinău, o carte pe care am tot visat-o: “Învederatul”.

E o antologie în care am ales poeme din toate cărțile de poezie publicate din 1994 (de când am debutat), până acum. La finalul ei este o secțiune de inedite, scrise recent. Abia aștept să țin în mâini cartea asta frumoasă (și voluminoasă: 256 de pagini!) – în decembrie, la târgul Gaudeamus, de la București, unde-i va fi lansarea -, dar până atunci le mulțumesc editorilor mei, Gheorghe Erizanu și Emilian Galaicu-Paun, fotografului Silviu Gheție, pentru imaginile lui grozave care o ilustrează, lui Vitalie Coroban, pentru concepția grafică și copertă.

De câțiva ani ani încoace, “Cartier de colecție” e cea mai frumoasă colecție de poezie contemporană românească și una dintre cele mai elegante din spațiul editorial de la noi, în cadrul căreia au apărut, deja, câteva zeci de titluri. De asta dau pe dinafară de bucurie, dragi prieteni!”.

 

Comentarii

comentarii