Acasă Cultura Cartea zilei la Timișoara: ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!”, îngrijită...

Cartea zilei la Timișoara: ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!”, îngrijită de Cornel Secu

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei la Timișoara este ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!” editată de asociația ”17 Decembrie a Răniților și Familiilor Îndoliate din Revoluția din 1989” Timișoara, volum îngrijit de Cornel Secu.

”Aceasta carte este o continuare a celei din 2014. Chintesența ei o reprezintă mărturii ale urmașilor martirilor din decembrie 1989 și a răniților din aceeași perioadă, când nemulțumirile timișorenilor au făcut explozie creând o revoltă care nu a mai putut fi înăbușită, iar revolta s-a transformat în revoluție… Adevărul despre evenimentele petrecute în zilele Revoluției Române din Decembrie 1989 au fost foarte des falsificate, ori prezentate trunchiat și părtinitor.

Cine a avut interese să se petreacă aceste lucruri? În primul rând cei care s-au înghesuit în trenul puterii după 1989. În al doilea rând mulți dintre cei care fără nici un merit la revoluție au primit certificate de revoluționar. Confuzia creată în societatea noastră cu mijloace perfide nu s-a risipit nici acum în totalitate. Comisia pentru dreptate și adevăr  din cadrul asociației 17 Decembrie a Răniților, Familiilor Îndoliate din Revoluția 1989 Timișoara a luptat constant pentru a se face lumină în numeroasele situații care au rămas tulburi sau netulburate… Mărturiile din această carte reprezintă numai un mănunchi din toate mărturiile aflate în diverse arhive…!

Aducem pe această cale mulțumiri deosebite fotoreporterului Constantin Duma care ne-a pus cu generozitate și promptitudine fotografiile realizate de el în perioada 17 -25 decembrie 1989, în timpul revoluției de la Timișoara”, scrie Cornel Secu, în cuvânt înainte.

 

 

 

Comentarii

comentarii